Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Biznes na windows 7
Madzia:
--- Cytat: tommy504 w 18 Czerwiec 2009, 10:25:08 ---
--- Cytat: Madzia w 18 Czerwiec 2009, 08:12:31 ---
--- Cytat: lukasz_bigo w 18 Czerwiec 2009, 04:42:29 ---
* „Nasz” Windows 7 ma jeszcze jedną zaletę: można go zainstalować na maszynach wykorzystywanych w firmie i pracować na nim za darmo do czerwca 2010 (od marca 2010 system będzie się restartował co 2 godziny – jest to ograniczenie wbudowane przez Microsoft). Można go kupić wraz z prenumeratą PC Worlda na fakturę, czego nie da się, powtarzam NIE DA SIĘ zrobić w wypadku wersji pobranej z Internetu. Innymi słowy: „nasz” system może być zainstalowany w firmie bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego.
--- Koniec cytatu ---
Czyli co, wersji pobranej z internetu nie można zainstalować i używać na maszynie firmowej bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jeśli dobrze, to chyba nieprawda.
--- Koniec cytatu ---
Ściągając z internetu nie dostajesz faktury na system W7 RC, która to w razie kontroli US jest (będzie) wymagana.
--- Koniec cytatu ---
A nie jest tak, ze faktura potrzebna na produkt końcowy, a na taki RC jest niepotrzebna? Nie znam się, wiec pytam ;D Kto pyta nie błądzi :)
tommy504:
Nie ważne czy początkowy, czy końcowy, czy RC, w firmie masz mieć fakturę na system jeśli chodzi o komercyjne, czyli windowsy
Madzia:
Zobacz. RC 7100 można sobie legalnie ściągnąć z serwera MS, natomiast Final legalnie nie ściągniemy, wiec kupujemy, żeby nie było problemów i wtedy faktura ma sens w każdym tego słowa znaczeniu :)
McVein:
Madzia. Owszem RC7100 można ściągnąć legalnie ale jest to skierowane tylko dla użytkowników domowych. Natomiast tej ściągniętej wersji nie można zanistalować w firmie bo to juz bedzie nie legalne jezeli firma nie bedzie dysponować fakturą. W przypadku kontroli skarbówki firma moze ponieś większe koszty niż to warte.
nero11:
I weźcie pod uwagę to, iż nie każdy ma czas i chęci na ściąganie 2 GB. Mi osobiście podoba się pomysł magazynu ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej