Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Biznes na windows 7
lukasz_bigo:
--- Cytat: run3 w 17 Czerwiec 2009, 18:32:17 ---Witam
Oto jak można zarobic na Windows7 . gazetki chyba przeginają ?:)
http://idg2.pcworld.pl/win7/
Oczywiscie chodzi o build 7100
--- Koniec cytatu ---
Z przyjemnością odpowiem na Panów wątpliwości. Proszę mi wybaczyć, jeśli miejscami będę się zbyt mocno chwalił, ale uważam, że naprawdę jest o czym mówić – dlatego bardzo dziękuję za pretekst. :)
* Akcja dołączania Windows 7 do PC Worlda nie ma być naciągactwem. Wręcz przeciwnie: staraliśmy się o system w Microsofcie, ponieważ prosili nas (mnie) o niego nasi czytelnicy. Zgromadziłem kilkadziesiąt e-maili w rodzaju „Kupię waszą gazetę jak dacie Windows 7”.
* Nikt nie ukrywa, jaka to wersja, co zresztą widać choćby w moim poradniku jak przerobić Windows 7 RC EN na PL: http://bigo.pcworld.pl/2009/06/12/jak-przerobic-windows-7-rc-en-na-windows-7-pl/
* Po raz pierwszy w historii polskich czasopism komputerowych udało nam się uzyskać od Microsoftu pozwolenie na dystrybucję desktopowej wersji systemu wraz z czasopismem. Powtarzam: po raz pierwszy w historii polskich czasopism komputerowych. PC World Komputer dołączył kiedyś OS/2 Warp IBM-a (sam kupiłem ten numer, chociaż byłem jeszcze w liceum :). Wersji desktopowej Windows nie udało się nigdy, nawet w edycji beta. Powód? Ze względu na wysoki poziom kombinatorstwa w Polsce centrala w Redmond zawsze mówiła „NIE!!!” i to był koniec dyskusji.
* Mimo naprawdę wielu rozmów z polskim oddziałem Microsoftu nie udało nam się dołączyć Windows 7 do całego nakładu. Centrala uznała, że to zbyt ryzykowne, skoro system ma wejść do sprzedaży w październiku. Dlatego bardzo, ale to bardzo jesteśmy wdzięczni polskiemu oddziałowi, że w ogóle udało się załatwić dla nas cokolwiek.
* Do obiegu z nowymi zamówieniami na prenumeratę trafia zaledwie ¼ płyt. Całą resztę chcemy dostarczyć naszym prenumeratorom, którzy są profesjonalistami IT (nauczyciele informatyki, administratorzy w firmach itp.). Taka była umowa z Microsoftem i mamy zamiar jej dotrzymać – zależy nam, żeby to właśnie nasi prenumeratorzy poczuli się docenieni.
* „Nasz” Windows 7 ma jeszcze jedną zaletę: można go zainstalować na maszynach wykorzystywanych w firmie i pracować na nim za darmo do czerwca 2010 (od marca 2010 system będzie się restartował co 2 godziny – jest to ograniczenie wbudowane przez Microsoft). Można go kupić wraz z prenumeratą PC Worlda na fakturę, czego nie da się, powtarzam NIE DA SIĘ zrobić w wypadku wersji pobranej z Internetu. Innymi słowy: „nasz” system może być zainstalowany w firmie bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego.
--- Cytat: Croc w 18 Czerwiec 2009, 02:41:01 ---Te wszystkie pisma są w większości dla technologicznie zacofanych, więc można im wciskać kity. (...)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli uważa Pan, że artykuły o algorytmach związanych z teleportacją kwantową albo o koszmarnych wnioskach, jakie płyną z prawa Moore'a (tutaj zajawienie tematu: http://bigo.pcworld.pl/2009/06/17/prawo-moorea-po-2014-roku-nie-damy-rady/) są dla zacofanych, to gratuluję. :)
Ps. Z niewyjaśnionych dla mnie przyczyn nie byłem w stanie edytować tej wiadomości w Windows 7 + IE8 :P
Pozdrawiam
Łukasz Bigo
PC World
GG:7913999
e-mail: Lukasz_Bigo@idg.com.pl
WWW: http://bigo.pcworld.pl
Woytek:
Brawo Panie Łukaszu,
Bo mam wrażenie ... że to forum to zbieranina "młodzików" (nie wszyscy) którzy mielą jęzorami :P bez sensu, krytykując takie zachowania jak Pańskie wydawnictwo nie mając o tym pojęcia ???. Jak stado wron przekrzykując się na wzajem nabijając ilość postów - rosnąc tym samym do rangi "super forumowicza" nic wartościowego nie wnosząc w to forum.
Pozdrawiam wszystkich tych młodych i tych trochę starszych
-=-=-=-=-=-=-ten troszeczkę starszy :-*-=-=-=-=-=-=-
yagi:
Jesli ta publikacja jest za zgoda MS to znaczy ze maja duze cisnienie na migracje uzytkownikow na Win7... Ciekawe ;)
Madzia:
--- Cytat: lukasz_bigo w 18 Czerwiec 2009, 04:42:29 ---
* „Nasz” Windows 7 ma jeszcze jedną zaletę: można go zainstalować na maszynach wykorzystywanych w firmie i pracować na nim za darmo do czerwca 2010 (od marca 2010 system będzie się restartował co 2 godziny – jest to ograniczenie wbudowane przez Microsoft). Można go kupić wraz z prenumeratą PC Worlda na fakturę, czego nie da się, powtarzam NIE DA SIĘ zrobić w wypadku wersji pobranej z Internetu. Innymi słowy: „nasz” system może być zainstalowany w firmie bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego.
--- Koniec cytatu ---
Czyli co, wersji pobranej z internetu nie można zainstalować i używać na maszynie firmowej bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jeśli dobrze, to chyba nieprawda.
tommy504:
--- Cytat: Madzia w 18 Czerwiec 2009, 08:12:31 ---
--- Cytat: lukasz_bigo w 18 Czerwiec 2009, 04:42:29 ---
--- Koniec cytatu ---
Czyli co, wersji pobranej z internetu nie można zainstalować i używać na maszynie firmowej bez obaw o kontrolę Urzędu Skarbowego? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jeśli dobrze, to chyba nieprawda.
--- Koniec cytatu ---
Ściągając z internetu nie dostajesz faktury na system W7 RC, która to w razie kontroli US jest (będzie) wymagana jeśli masz takowy system zainstalowany na firmowych kompach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej