Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
DOS MODE w win 7
Wojtek:
Hej.
Mogę podesłać Ci obraz ISO z CD Startowym ładującym MS-DOS (i nie tylko) - nie wiem jednak czy dysponujesz chociażby zewnętrznym napędem CD/DVD?
Bez problemów uruchomisz tam plik z aktualizatorem BIOSu - wrzuciłem do menu CD Startowego min. obsługę długich nazw plików pod DOSem, obsługę NTFS (odczyt pewny, zapis mniej), myszy, CD, itd.
sebian:
Powiem Ci ze nie mam napendu optycznego do mojego WIATRU :) Ale botowalnego Pendraka (pendrive) moge przeciez zrobic chyba nie powinno być problemu :)
Wojtek:
--- Cytat: sebian w 02 Czerwiec 2009, 21:24:43 ---Powiem Ci ze nie mam napendu optycznego do mojego WIATRU :) Ale botowalnego Pendraka (pendrive) moge przeciez zrobic chyba nie powinno być problemu :)
--- Koniec cytatu ---
W tym przypadku będzie problem - wspominany CD Startowy składa się z kilkudziesięciu obrazów startowych 2,88 MB, które wybrać można z menu ładującego się na starcie.
Wydaje mi się, że nie przeniesiesz tego ot tak po prostu na pendrive - korzystając ze standardowych metod.
sebian:
hmmm... zapodaj to jesli łaska, zobacze co sie da z tym zrobic... moze uda mi sie zmontować pena bootowalnego... :) Trzeba probowac :)
Wojtek:
--- Cytat: sebian w 02 Czerwiec 2009, 21:31:11 ---hmmm... zapodaj to jesli łaska, zobacze co sie da z tym zrobic... moze uda mi sie zmontować pena bootowalnego... :) Trzeba probowac :)
--- Koniec cytatu ---
OK, postaram się wrzucić to na jakiś serwer. Niestety mam wolny upload, więc musisz poczekać kilka godzin (lub do jutra).
Wyślę Ci link w prywatnej wiadomości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej