Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

DOS MODE w win 7

<< < (3/5) > >>

sebian:
No jak ktos uzywa Win 98 to fakt wiesz sie.. :P
Nie no bez smiechu... tak szczerze to ja nie pamietam kiedy mi sie winda zwiesiła... :D
Takze jesli to jedyny powod to wydaje mi sie ciut błachy...

lukas_gab:
Windows wiesza się jedynie z winy użytkownika. Dos jak każdy inny system nie jest doskonały, a wręcz przestarzały, archaiczny. Ja robię updaty mojego FW w laptopie ( ibm ) z pod windows i jeszcze nigdy mi się nic nie popsuło. A jestem ciekaw czy aktualizujesz bios rutera z pod dosa ?

sebian:
Bios routera z pod dos-a... :D o lol :P
mocne.. :P
Ja tez za kazdym razem jak robiłem aktualke biosa gdzie kolwiek to robiłem to z pod windy jesli sie tylko dało...
I podobnie nie miałem nigdy zadnych problemow...

robert79513:

--- Cytat: flywin w 31 Maj 2009, 18:10:43 ---@robert79513 nie polecam robic Upgradu biosu z poziomu Windowsa :)

--- Koniec cytatu ---

Za pozno juz zrobilem i to dawno wszystko dziala plyty asus maja specjalne oprogramowanie w razie gdyby cos bylo nie tak  ;)

rutus:
Witam
Okno cmd to jest virtualna konsola linii poleceń. Czy to będzie win xp czy vista x86 x64 czy w7 i tak spod systemu nie uruchomisz programiku dos'owego, który wymaga bezpośredniego dostępu do kompa - to w skrócie. Najlepiej by było sformatować dyskietkę boot'owalną pod win xp, dograć te 3 pliki od msi czyli update bios + program do flash'owania i plik wsadowy bat na tą dyskietkę, podłączyć na fdd na usb do netbooka i powinno pójść.
Ewentualnie spróbuj hiren
Na pewno nie pójdzie z żadnego trybu zgodności na powyższych systemach (jeśli chodzi o oryginalnie zalecany przez msi programik eafudos.exe) jeśli użyjesz windowsowych programów do flash'owania to pójdzie.
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej