Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Ceny Windowsa Seven
PiasQ:
--- Cytat: Madzia w 03 Czerwiec 2009, 23:30:41 ---Nie ta, to inna ;D
--- Koniec cytatu ---
Takie podejście irytuje mnie w takim samym stopniu jak lukasa piractwo ...
softoc:
ja na przykład z chęcią kupił bym w7 ale niestety wydać 1000zł to dla mnie bardzo dużo.W dobie kryzysu takie ceny i jeszcze w Polsce gdzie pracy nie można znaleść z dobrym wykształceniem.Jeszcze na pewno polaczki będą chciały zarobić i ceny będą kosmiczne...Powiem tak jeżeli ktoś to czyta np z MS Polska z chęcią dałbym 300zł za home premium i jestem pewien, że moi znajomi z chęcią też by kupili.A później płaczą, że piraty.
Outlander:
--- Cytat: lukas_gab w 03 Czerwiec 2009, 23:19:20 ---Racja. Tak czy inaczej moim zdaniem zlikwidowanie piractwa może być poprzez kupowanie legalnego softu, natomiast obiżka cen przez nie kupowanie softu. Prawo popytu i podaży. Jeżeli podaż większa od popytu - cena maleje. Prędzej czy później każdy monopolista ulegnie. Wiem, jestem idealistą, jednak jedynie bezkompromisowo możemy coś zmienić.
BTW - nie tylko gry- kto pamięta czasy gdzie w Polsce królował Turbo Pascal ? A ile było licencji sprzedanych ?
--- Koniec cytatu ---
Ale czy to przypadkiem właśnie nie jest powód piractwa? "Za drogie więc nie kupię, jak opuszczą to kupię." I proszę nie wyskakujcie tu z tekstami "przecież są darmowe alternatywy" bo to nie prawda. Rodzina systemów która ma 2% rynku nie jest alternatywą dla systemów które mają 96% rynku! To jest monopol. I właśnie dlatego M$ może sobie pozwolić na takie ceny. Ultimate kosztuje tyle co cały komputer, HB kosztuje tyle co cały netbook na którym ma być zainstalowany. To nie jest normalne.
lukas_gab:
Alternatywy ZAWSZE są ;p Ale faktycznie, masz racje nie każdemu może to odpowiadać. Inne rozwiązania - zamiast kraść nie używaj! Jednocześnie nie będziesz się męczył z alternatywami i będziesz legalny.Tak naprawdę to teraz są jedynie 2 wybory - kraść , nie kraść ....
Matrixx:
jeśli dajmy na to ultimate bedzie kosztowała okolo 300$ to przeciez u nas jest drogo tylko dlatego ze euro i dolar są wysoko
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej