Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Ceny Windowsa Seven
szpachla:
Weź zejdz na ziemię, to co mówisz to taka uczciwa teoria bo chcesz być lepszy może.
Prawda jest taka że połowa ściągnie windowsa bo jego cena jest zbyt wysoka jak na polskie realia.
TAKA JEST PRAWDA czy ci sie to podoba czy nie, a jak chcesz z tym walczyć to powodzenia.
Jedynym sposobem na zmianę sytuacji jest obniżenie ceny oprogramowania. No ale w microsofcie wiedza co robią a potem sie dziwią że połowa windowsów w polsce to piraty :)
lukas_gab:
Jak by taka była prawda to z całą pewnością MS jako straszny imperator nie wydawał by wersji PL "bo tak ...". Jest wydawana wersja PL bo są z tego zyski. Proszę bardzo nie spekulować nt. moich pobudek. Dla jasności jestem legalny, jest to możliwe, nienawidze każdego przejawu złodziejstwa, bo to że coś ejst za drogie to jest usprawiedliwieniem. Skoro samochody sa drogie dlaczego ich nie kradniesz? Dlaczego nie kradniesz jedzenia w sklepie? A może tak? Nie rozumiem czym się dla was różni kradzież z półki sklepu od kradzieży oprogramowania.
szpachla:
Jeżeli sie nie różni to wytłumacz mi dlaczego 50% ludzi posiada nielegalne oprogramowanie ale w skalpach kradnie tylko 0,5% społeczeństwa?
Różni sie i to bardzo. Samochodu czy jedzienie nie ściągniesz z interetu, chociaż jak widać nie wszyscy to rozumieją :)
tbgkol:
--- Cytat: szpachla w 03 Czerwiec 2009, 14:07:58 ---Gdyby był po 100 zł to gra nie warta świeczki, po co męczyć się z ściąąganiem, crackowaniem skoro za 100 zł można mieć wypas oryginał all in.
--- Koniec cytatu ---
A nie pomyślisz, że wtedy niektórzy mogliby sobie wydedukować w swoich łepetynach, że jak ten system kosztuje 100zł, więc na pewno nie jest dobry i zresztą po co mam go kupować? W końcu to 100zł więc MS wcale tak dużo nie straci...
--- Cytat: szpachla w 03 Czerwiec 2009, 14:07:58 ---Jeszcze jedno: lepiej sprzedać 50 kopii po 100 zł czy 5 po 700? :)
--- Koniec cytatu ---
A jeżeli sprzedadzą 5 kopii po 700 i 20 kopii po 100? To ile im wyjdzie? :P Ty chłopie nie bądź lepszy w ekonomii od ekonomów z MS, bo oni na prawdę wiedzą po ile sprzedać produkt, żeby jak najwięcej zarobić...
szpachla:
Skupmy sie na tym że gdyby miał kosztować 750 to lekka przesada....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej