Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ceny Windowsa Seven

<< < (6/11) > >>

tbgkol:
Skupmy się na tym, że jak kogoś nie stać żeby wydać 750 zł to nie powinien tego systemu kupować, bo nie każdy ma być równy! To jest błędne stwiardzenie, które jest w nas zakorzenione przez komunę. Dla mnie to nie jets za drogo, ale nie kupię tego systemu, bo nie widzę potrzeby kupna systemu, który jest tylko aktualizacją poprzedniego systemu, jak Mac OS X, Leopard i Snow Leopard; za dużą na SP;lub jakiekolwiek inne uaktualnienie, lecz wg. mnie za małą na nową wersję, w7 wg mnie powienien się nazywać Vista R2 lub Vista SE.

PiasQ:
Czytam co piszecie i śmiem twierdzić, że kolega lukas_gab żyje w jakimś wyimaginowanym świecie. Zauważ, że większość piratow to ludzie, którzy nie znają niczego innego poza Windowsem ... wielu z nich po odpaleniu Linuksa zrobiłoby oczy i go wyłączyło. Nie chodzi tu o to, żeby szukać alternatyw, gdy osoba się totalnie nie zna. Ale jednak kupując komputer za 1000-1500 wydać jeszcze 700 zł na system to już spora przesada. Można to zrobić taniej i już sam rynek muzyki pokazał, że można mieć większe przychody niekoniecznie ganiając piratów. Tanie mp3, które można kupić w sklepach w internecie stały się bardzo konkurencyjne dla płyt CD i rynek legalnej muzyki ruszył z miejsca. Niektórzy jednak wolą ganiać i wsadzać piratów ... tylko co to da? Przecież taki człowiek mając do zapłacenia kary, czy siedząc w więzieniu na pewno nie kupi żadnego legalnego softu.
To tyczy się ogólnie wszystkiego ... branża odzieżowa, gdzie galerie są oblegane tylko w okresie promocji, czy też oblegane outlety - to pokazuje, że można taniej, a jednocześnie wiele więcej sprzedać.
Samochody? To samo ... wyprzedaże poprzednich roczników w salonach - myślicie, że producenci na tym tracą? A wiecie ile samochodów idzie na ćwiartki, są jako nówki cięte na części i sprzedawane za śmieszne pieniądze (samochód wart 60-70 tys. spokojnie można kupić za 20 tys.), a dzieje się to tylko dlatego, żeby nie robić sobie konkurencji w nowszych rocznikach - bo ktoś musi zarobić. A mimo wszystko na tym nie tracą ;).
Można jeszcze wiele przykładów wymieniać, gdzie są dowody, że na tańszym zarobić można wiele więcej. Niestety nie każdy chce iść tą drogą, a tym bardziej monopoliści.

Madzia:
Napewno oplaca sie kupic osobie, ktora prowadzi dzialanosc gospodarcza, bo i tak wliczy sobie w koszta ;D

michau:
Osoba prowadząca musi mieć bo kara za posiadanie pirata będzie większa od ceny licencji.

Madzia:
Hehe, wiem, ale zawsze mozna sie dogadac ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej