Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Ciekawe czy RC = RTM
TonyM:
--- Cytat: Alastis w 07 Maj 2009, 17:09:18 ---
--- Cytat: TonyM w 07 Maj 2009, 17:02:38 ---
--- Cytat: lukas_gab w 06 Maj 2009, 21:22:42 ---Nie ma na świecie programu bez błędu . Każdy kod jest błędny z założenia i tak faktycznie jest . Programista nigdy nie pisze bezłędnie .Założenia programistów - stworzyć program KTÓRY W OKREŚLONYCH WARUNKACH DZIAŁA POPRAWNIE . Zawsze pozostają wykorzystania , sytuacje które sprawiają błędy . Werse beta jest to kształtowanie systemu . Wersja RC jest wersją zamrożoną do której nie dodaje się kodu , a jedynie go zmienia celem stworzenia programu który działa w większości sytuacji w których bedzie używany . Po to jest własnie RC zeby sprawdzić i zoptymalizować , ponieważ zaczynając programować nie mysli sie o tym. Dlaczego ? Bo to jest błąd . Na bierząco optymalizując i sprawdzając poprawność jedynie sprawiamy ze produkt koncowy ,ma błędy w miejscu o którym byśmy nie pomysleli , a jego wydajność jest niedobra bo funkcja której byś nie podejrzewał działa ułomnie i tym sposobem i tak należy optymalizować i łatać a etap projektowania i programowania zabrał 2 razy wiecej czasu . Dopiero po napisaniu programu następuje optymalizacja kody i projektowanie kodu testującego. Moim zdaniem z całą pewnoscią Rc nie równa się RTM, ponadto jeszcze RTM będzie przygotowany do pracy w warunkacj jakie przewidział MS i jakie używają testerzy , a stopniowo potem MS dopracuje system do naszych indiwidualnych potrzeb .
--- Koniec cytatu ---
pozwól, że się nie zgodzę... robię w C++ grę kółko krzyżyk i nie wydaje mi się, żeby miała jakiekolwiek błędy xD
--- Koniec cytatu ---
tylko ze gra kolko i krzyzyk to tylko kilka linijek kodu zrodlowego wiec trudno tu o bledy
sprobuj napisac system operacyjny no i zrob to bez bledow
--- Koniec cytatu ---
"Nie ma na świecie programu bez błędu . Każdy kod jest błędny z założenia i tak faktycznie jest . Programista nigdy nie pisze bezłędnie .Założenia programistów - stworzyć program KTÓRY W OKREŚLONYCH WARUNKACH DZIAŁA POPRAWNIE . Zawsze pozostają wykorzystania , sytuacje które sprawiają błędy "
Odniosłem się do tej części...;P Jednak jest program bez błędów i sam go zrobiłem xD
...a może i ma xD
lukas_gab:
Założę , się , że jest sytuacja , w któej twój program nie będzie poprawnie chodzil , i może to nie zależec od twojego kodu a od środowiska w jakim ten kod jest wykonywany. Poczytaj książkę Algorytmy Simon'a Harris'a oraz Jeam'sa Ross'a , którzy to przedstawiają i udowadniają , że każdy kod daży do perfekcji ale jej nie osiąga, natomiast każdy kod z natury ze jest kodem zawiera błędy .
Sephiroth:
Cóż, wg. mnie nie ma kodu bezbłędnego, każdy kod jakiś ma, choćby i jeden bardzo mały. Ponadto błędy faktycznie mogą też wynikać ze środowiska, w którym kod został uruchomiony.
mk:
Ja myślę że czeka nas RC2 ta wersja ma parę błędów. Jeden z nich to że mam wykrziknik przy statusie sieci a połączenie internetowe jest ;)
freeman:
--- Cytat: Mateusz w 07 Maj 2009, 18:50:11 ---Ja myślę że czeka nas RC2 ta wersja ma parę błędów. Jeden z nich to że mam wykrziknik przy statusie sieci a połączenie internetowe jest ;)
--- Koniec cytatu ---
mam dokładnie to samo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej