Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik

<< < (12/55) > >>

Wojtek:

--- Cytat: robert79513 w 01 Czerwiec 2009, 10:57:16 ---Czytalem i wiem ze sie da  :P ale po co ryzykowac ze system bedzie nie stabilny skoro mozna zainstalowac jedno potem drugie i spokuj. Szkoda waszego wysilku za chwile bedzie nowy build i znowu bedziecie integrowac to bez sensu.

--- Koniec cytatu ---

Tu nie ma mowy o żadnej niestabilności. Obawiałbym się bardziej integracji vLitem lub innym nieautoryzowanym narzędziem, ale gimagex jest tak naprawdę tylko na graficzną nakładką na imagex z pakietu Windows Automated Installation Kit (WAIK) - i jest to bezpieczne rozwiązanie. Taka forma integracji jest dodatkowo znacznie szybsza niż instalacja systemu i integracja w Audit Mode, nie wymaga pustej partycji do przeprowadzenia tej operacji, czasochłonnych instalacji ... same zalety :) .
Czy ma sens sama integracja? Jedno to kwestia upodobań, drugie to kwestia zastosowań płyty instalacyjnej.
Dla Ciebie może być bezsensowna, dla innych osób jest pewnym ułatwieniem - kwestia gustu.
Ja chętnie integruję język polski, bo zajmuje to chwilę, a gdy pożyczę komuś płytkę z systemem - nie będzie musiał martwić się ściąganiem polskiego pakietu czy przenoszeniem go na pendrive. Jeśli ktoś instaluje systemy w pracy - pewnie w jego przypadku żadnego sensu nie ma 'nie integrowanie' pakietu językowego :)

kowalmisiek:
A czy mogl bys Wojtek powiedziec gdzie nalezy zmienic to 4 na 5? Bo w instrukcji egonka w poleceniach niema nigdzie zadnej liczby.

Wojtek:

--- Cytat: kowalmisiek w 01 Czerwiec 2009, 11:49:04 ---A czy mogl bys Wojtek powiedziec gdzie nalezy zmienic to 4 na 5? Bo w instrukcji egonka w poleceniach niema nigdzie zadnej liczby.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Wartość "Image" Ustawiamy na 4
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---

kowalmisiek:
Dzieki wielkie Wojtek. Teraz tylko czy dzialac to bedzie na buildzie 7137. No ale sprawdze

Wojtek:

--- Cytat: kowalmisiek w 01 Czerwiec 2009, 12:34:26 ---Dzieki wielkie Wojtek. Teraz tylko czy dzialac to bedzie na buildzie 7137. No ale sprawdze

--- Koniec cytatu ---

Nie ma sprawy.
Tak, działa, już sprawdziłem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej