Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik

<< < (13/55) > >>

Wojtek:
Aha, jeszcze jedno.

Po wykonaniu wszystkich czynności podanych przez Egonka i dodaniu dwóch brakujących w jego opisie poleceń:

--- Kod: ---xcopy LP\setup\sources\pl-PL\*.* DVD\sources\pl-PL /cheryki
xcopy LP\sources\license\*.* DVD\sources\license /cheryki

--- Koniec kodu ---
trzeba utworzyć nowy obraz ISO.

Egonek napisał:

--- Cytuj ---Nowy obraz boot.wim zostanie utworzony. Gratuluję! Teraz możemy utworzyć nowy obraz ISO z systemem. Polecam użyć programu UltraISO. Wystarczy otworzyć w nim obraz płyty, podmienić znajdujące się w nim pliki install.wim, boot.wim i lang.ini na te zmodyfikowane i zapisać zmiany.
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli ktoś używa UltraISO i zgodnie z instrukcją Egonka podmienia w standardowym obrazie Windows pliki install.wim, boot.wim i lang.ini - musi dodać poza nimi katalogi
DVD\sources\pl-PL i DVD\sources\license\pl-pl - inaczej instalator uruchomiony z poziomu Windows nie będzie funkcjonował poprawnie.

delfin-79:
czy jest mozliwosc zintegrowania polskiego pakietu do w7 pod xp-ekiem? jesli tak to jakich komend uzyc? bo obecnie uzywam xp.

stratus84:

--- Cytat: Wojtek w 03 Czerwiec 2009, 11:47:52 ---Aha, jeszcze jedno.

Po wykonaniu wszystkich czynności podanych przez Egonka i dodaniu dwóch brakujących w jego opisie poleceń:

--- Kod: ---xcopy LP\setup\sources\pl-PL\*.* DVD\sources\pl-PL /cheryki

--- Koniec kodu ---
trzeba utworzyć nowy obraz ISO.

Egonek napisał:

--- Cytuj ---Nowy obraz boot.wim zostanie utworzony. Gratuluję! Teraz możemy utworzyć nowy obraz ISO z systemem. Polecam użyć programu UltraISO. Wystarczy otworzyć w nim obraz płyty, podmienić znajdujące się w nim pliki install.wim, boot.wim i lang.ini na te zmodyfikowane i zapisać zmiany.
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli ktoś używa UltraISO i zgodnie z instrukcją Egonka podmienia w standardowym obrazie Windows pliki install.wim, boot.wim i lang.ini - musi dodać poza nimi katalogi
DVD\sources\pl-PL i DVD\sources\license\pl-pl - inaczej instalator uruchomiony z poziomu Windows nie będzie funkcjonował poprawnie.

--- Koniec cytatu ---

Witam! Czy możesz dokładniej napisać w którym momencie należy dostosować się do Twoich poleceń??? Dzieki za odp :)

Wojtek:

--- Cytat: delfin-79 w 09 Czerwiec 2009, 15:29:12 ---czy jest mozliwosc zintegrowania polskiego pakietu do w7 pod xp-ekiem? jesli tak to jakich komend uzyc? bo obecnie uzywam xp.

--- Koniec cytatu ---

Jestem prawie pewien, że jest taka możliwość - komendy pod Vistą i pod XP nie powinny różnić się niczym. Wg mnie opis Egonka dotyczy również operacji na XP (nie mam jak sprawdzić, bo nie używam teraz XP, ale używałem kiedyś WAIK pod XP-kiem, a z jego składników korzysta narzędzie gImageX :)).

--- Cytat: stratus84 w 11 Czerwiec 2009, 08:37:07 ---Witam! Czy możesz dokładniej napisać w którym momencie należy dostosować się do Twoich poleceń??? Dzieki za odp :)

--- Koniec cytatu ---

Poniżej zacytowałem fragment opisu Egonka - dodałem i wyróżniłem nowe polecenia w odpowiednich miejscach (nie wrzucałem ich w klamry kodu, aby móć zmienić formatowanie).

--- Cytat: egonek w 03 Maj 2009, 14:47:37 ---Następny krok:
-Otwórz wiersz poleceń jako administator a następnie przejdź do katalogu X:\7Work
-Wydaj kolejno polecenia:

--- Kod: ---xcopy DVD\sources\lang.ini WIM\sources\ /cheryki
--- Koniec kodu ---

--- Kod: ---mkdir WIM\sources\pl-PL
--- Koniec kodu ---

--- Kod: ---xcopy LP\setup\sources\pl-PL\*.* WIM\sources\pl-PL /cheryki
--- Koniec kodu ---

xcopy LP\setup\sources\pl-PL\*.* DVD\sources\pl-PL /cheryki

--- Kod: ---xcopy LP\sources\license\*.* WIM\sources\license /cheryki
--- Koniec kodu ---

--- Koniec cytatu ---

newbie:
gdy w GImageX biore mount wyskakuje ERROR ze nie odnaleziono danego pliku
moze jednak ktos by wrzucil na torrenta ? :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej