Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik

<< < (10/55) > >>

Wojtek:

--- Cytat: kowalmisiek w 29 Maj 2009, 17:51:15 ---Juz doszedlem do tego. Teraz mam kolejne pytanie. Czy w wersji ktora przerobilem wystarczy dodac tylko te 2 twoje wpisy Wojtek czy musze od nowa cala plytke robic? Bo mam juz zrobiona instalke wedlug kolegi egonka tylko tak jak mowisz da sie jedynie z niej zrobic nowa instalacje a upgradu sie nieda

--- Koniec cytatu ---

Na szczęście nie musisz tworzyć ISO od nowa.
Programem UltraISO (lub odpowiednikiem) otwórz gotowy obraz, a następnie przegraj z rozpakowanego polskiego pakietu językowego :
1) wszystkie pliki i katalogi z katalogu "Pakiet językowy"\sources\license\ do katalogu "\sources\license" w pliku ISO.
2) Zawartość katalogu "Pakiet językowy"\setup\sources\pl-PL\ do katalogu \sources\pl-PL w pliku ISO.

kowalmisiek:
Zaraz sprawdze to co napisales a co do wersji x86 mam identyczny blad robiac ten obraz sposobem egonka http://img32.imageshack.us/img32/4240/testyqb.jpg

Wojtek:

--- Cytat: urban92 w 04 Maj 2009, 20:14:45 ---Torrenta moge zrobić ale by musiało być dużo chętnych bo mogę seedować powiedzmy do 1 w nocy. Mógłbym zrobić żeby system instalował się już aktywowany bez podawania seriala, ale to by było średnio legalne :)

--- Koniec cytatu ---

Nawet bez seriala w środku jest średnio legalne :)
Licencja nie pozwala na rozpowszechnianie systemu, krzywo patrzy też na modyfikacje ...
Jeżeli wykonałeś integrację idąc krok po kroku z instrukcją Egonka - sprawdź czy instalacja w języku polskim działa z poziomu systemu (czyli podczas 'upgrade-u) - podejrzewam, że nie ...

Precello:
HEj mam pytanko :P Oprocz tego, że integracje instalatora z polskimi pack'ami uważam za bezsensowne komplikowanie sobie życia to za to integracje programów instalowanych z instalacja windowsa już nie.
Kiedyś już o tym szukałem ale nic konkretnego nie znalazlem :P i nie wyskakujcie mi z duchami :D bo taki uniwersalny instalator przydałby mi sie do instalowania Win7 na różnych platformach.

egonek:
Dziwne :o Instrukcję pisałem dokładnie, podczas integracji pakietu językowego (zgodnie z tym co robiłem) więc nie ma mowy o jakichkolwiek błędach. Być może po prostu do buildu wyższego niż 7100 trzeba wydać dodatkowe polecenia aby działało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej