Windows 7 PL Pack 3.1 (15-07-2009) by sCooBy^

Zaczęty przez sCooBy^, 02 Maj 2009, 16:41:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

req

**
Użytkownik
IP zapisane
Nie. Instalowałem to na czysty system. Co prawda był to upgrade z Visty, aczkolwiek wyskoczyła informacja, że żadne dodatkowe pakiety językowe prócz angielskiego nie będą przenoszone, więc gryźć się nie powinno, jeśli się nie mylę.

Sephiroth

Aktywny użytkownik
ну погоди!
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Dobra odpowiem już tutaj: może jednak to być wina tego upgradeu z Visty, ale sam nie wiem jak bardzo jest to prawdopodobne.
| Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz | ASUS P5E-VM DO | 6GB RAM DDR2 800MHz CL5 | ASUS nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB | HDD Samsung 750GB SATA II 32MB 7200 obr/min | Zasilacz Fortron 500W | Samsung SyncMaster T200HD |

Nothing is true. Everything is permitted.

req

**
Użytkownik
IP zapisane
Upgrade z Visty był konieczny, gdyż komputer służy mi do pracy i ponowna instalacja wszystkiego zajęłaby mi zbyt dużo cennego czasu. Nie przeszkadza mi anglojęzyczna wersja systemu, lecz tak pół na pół jest nie za bardzo. Jest rada jak to rozkminić?

Sephiroth

Aktywny użytkownik
ну погоди!
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Ja zalecałbym format + czystą instalację Windows 7 z wcześniejszym backupem potrzebnych rzeczy, ale wiem, że to nie jest raczej "ładne" rozwiązanie. Może spróbuj usunąć spolszczenie i wgrać jeszcze raz, może pomoże. Być może ten błąd spowodowany jest jakimiś updateami z Windows Update... ale nie sądzę.
| Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz | ASUS P5E-VM DO | 6GB RAM DDR2 800MHz CL5 | ASUS nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB | HDD Samsung 750GB SATA II 32MB 7200 obr/min | Zasilacz Fortron 500W | Samsung SyncMaster T200HD |

Nothing is true. Everything is permitted.

mk

Aktywny użytkownik
everybody lies
Miejsce pobytu: Poland
IP zapisane
mi ogólnie spolszczenie spisuje się very well, ogólnie jest fajne ;)

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Cytat: Sephiroth w 07 Maj 2009, 19:45:14Może spróbuj usunąć spolszczenie i wgrać jeszcze raz, może pomoże.
Zaznaczę tylko, że przed ponowną instalacją spolszczenia sCooBy^ego, należy doknoać odpowiednich zmian w rejestrze, co opisałem w powstającej instrukcji instalacji spolszczenia. :P O tutaj.

KAT

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam, wgrałem sobie dzisiaj owe spolszczenie (v2.1) na świeżo zainstalowany Windows 7 RC. Wszystko jest w porządku poza tym, że w GG nie mam znaków diaktrycznych tylko krzaki. Co dziwne np w menu START owe znaki wyświetlają się poprawnie. Ktoś wie jak można to poprawić?

1heniu

**
Użytkownik
IP zapisane
Jak dla mnie to super spolszczenie, świetna robota i WIELKIE DZIęKI sCooBy !!!
C2D E4500@2x2,8GHz/ASUS P5GZ-MX/2x1GB-DDR2-1024MHz/3xHDD 40+40+500GB/GF9400GT-1GB/Fortron 450W/  PVA SyncMaster 173P+/Windows XP x86 + XP x64 +Win.7 x86

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Cytat: KAT w 07 Maj 2009, 20:45:34
Witam, wgrałem sobie dzisiaj owe spolszczenie (v2.1) na świeżo zainstalowany Windows 7 RC. Wszystko jest w porządku poza tym, że w GG nie mam znaków diaktrycznych tylko krzaki. Co dziwne np w menu START owe znaki wyświetlają się poprawnie. Ktoś wie jak można to poprawić?

Przed instalacją zazwyczaj trzeba wybrać: Ustawienia Polska, Klawiatura Polska Programisty
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

localh0st

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Uh, mam pytanie: w jaki sposób można przywrócić watermarka (znak wodny) na pulpit?
Nie mogę tego nigdzie znaleźć używając wyszukiwarki i Google.
Dzięki.

szpachla

Aktywny użytkownik
GG.HF
IP zapisane
Intel Core2Duo E6300 1,86@3.2 GHz
Asus p5k
G.Skill 2X1GB @ 900 MHz
GeForce 8800 GT, core @ 600 MHz
Chieftec GPS-450W

localh0st

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Fajnie, tylko że używając tej aplikacji, wybierając jego włączenie, nic się nie dzieje- nawet po zastosowaniu polonizacji. Albo nie umiem, albo nie działa jak powinno. : >

mateusxz

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cześć :) Jak jest bootowanie, to nie można zmienić "Trwa uruchamianie systemu Windows" na takie coś jak w Viście bez GUI, gdy jeszcze nie było SP1. Bo ten napis jest za długi i trochę szpeci tę animację :D

Mogło by być "Uruchamianie Windows 7".
W Viście było "Uruchamianie Windows Vista".

Ja również wam pomogę polszczyć... tzn. będę dawał tłumaczenia, więc może uda się wydać spolszczenie przed Microsyfem :D

[górna część]Defragmentator dysków konsoliduje pofragmentowane pliki na twoim dysku twardym, aby poprawić wydajność systemu. Dowiedz się więcej od defragmentaryzacji dysków.

[dolna część]Tylko wyświetlone dyski mogą zostać zdefragmentaryzowane.
Aby ustalić czy dysk wymaga defragmentaryzacji należy najpierw wykonać jego analizę.

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Obecnie źródło przekazałem userowi: Sephiroth
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

XvAK

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Rzeszów