Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 z trybem Windows XP
kkw:
--- Cytat: Outlander w 30 Kwiecień 2009, 14:25:53 ---To dziwne że XP Mode wymaga sprzętowej wirtualizacji podczas gdy VPC na którym został oparty z niej korzysta ale nie wymaga. Szczególnie dziwne zważywszy na to że jest to kierowane do małych firm które często posiadają komputery z tanimi procesorami które tej funkcji nie posiadają. Z procków desktopowych intela VT posiadają tylko nowe generacje E8000 i E6000 oraz procesory cztero-rdzeniowe.
Dodając do tego informację że trzeba mieć osobną licencję na XP (ciekawe jak ją dostać skoro sprzedaż XP się kończy?), wychodzi nam bardzo kosztowna platforma. Tak więc albo to nadinterpretacja i wcale niema takich wymagań albo ktoś nie całkiem to przemyślał.
--- Koniec cytatu ---
Na to wygląda, a tu wymowny obrazek zamieszczony na neowin.net:
W przypadku AMD skorzystanie z tej funkcji wymaga u mnie wymiany procesora, płyty głównej i pamięci... :(
Jooseph:
Ja się na szczęście jeszcze zaliczam... E6750 mnie napędza ;P
Outlander:
Jooseph -> ja mam q6600 który był pierwszym procesorem desktopowym intela z VT i się nie chwalę :P
Jeżeli te wymagania nie zmienią się do wersji finalnej to ta funkcja będzie raczej rzadko wykorzystywana i to żeby było śmieszniej głównie przez zapaleńców do odpalania starych gier ;D Ale może o to chodzi. Dać ludziom coś tak żeby nic nie dostali ale poczuli się obdarowani ::)
Jooseph:
Teraz właśnie się pochwaliłeś... A tak ogólnie to chyba będę wolał uruchomić VMWare, z lekko zmodyfikowanym plikiem wirtualnej maszyny i cieszyć się Akceleracją 3D, a nie pałować się z tym trybem XP.
stranded:
Firmowe posiadają, ale nie w Polsce ;P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej