Windows 7 build 7100 w sieci...

Zaczęty przez sCooBy^, 24 Kwiecień 2009, 10:55:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

McVein

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: ¦winouj¶cie
IP zapisane
Cytat: hpx4000 w 29 Kwiecień 2009, 00:25:08
Co Wam się nie podoba w tłumaczeniu z 7077 które uzyskujemy poprzez dodanie plików i wpisu do rejestru? U mnie działa doskonale, nawet lepiej niż w 77 bo ikona od sieci jest przetłumaczona :-)

Ale np. na menu start zamiast panel sterowania pisze control panel :P a po za tym nie działają bądż dzialają po angielsku gadżety te które są zainstalowane w7 domyślnie.
Pozdrawiam wszystkich.

hpx4000

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa, M³ociny
IP zapisane
Opisane przez Ciebie problemu u mnie nie występują. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/cjdPomcDjkYiXA3qcVklSg?feat=directlink
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

McVein

Aktywny użytkownik
IP zapisane

ZielonyVx

**
Użytkownik
IP zapisane

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Jeden kolega z forum wrzucił pliki (pl-PL, pl z folderu Windows oraz System32) a ja je tylko upchnąłem tam gdzie trzeba w swoim systemie i dodałem klucz w rejestrze.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

ZielonyVx

**
Użytkownik
IP zapisane
chodzi mi o to spolszczenie od sCooBiego ;)

Matrixx

Aktywny użytkownik
IP zapisane
u mnie tak samo nie ma problemów :P

Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

McVein

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: hpx4000 w 29 Kwiecień 2009, 01:00:48
Jeden kolega z forum wrzucił pliki (pl-PL, pl z folderu Windows oraz System32) a ja je tylko upchnąłem tam gdzie trzeba w swoim systemie i dodałem klucz w rejestrze.
Jaki klucz w rejestrze trzeba dopisac bo ja juz zmienialem i nic dalej mam tak jak kilka postow wczesniej ktos mial na forum.
Pozdrawiam wszystkich.

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Cytat: egonek w 27 Kwiecień 2009, 21:54:00
Katalog pl-PL wystarczy wrzucić do System32, następnie uruchomić edytor rejestru (regedit) i przejść do klucza:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\

Tam znajduje się klucz en-US. Zmieniamy jego nazwę na pl-PL a następnie w wartości LCID zmieniamy 1033 na 1045. Po restarcie system powinien być po polsku.
Ja tak właśnie zrobiłem i po restarcie otrzymałem jakąś polsko-angielską hybrydę. Nie mogłem na to patrzeć, więc wróciłem do angielskiego. Zamiast 'Wszystkie programy' było 'All programs', zamiast 'Panel sterowania' - 'Control panel' i w ogóle połowa po polsku, połowa po angielsku...

Jednakże screen Matrixx'a pokazuje coś zupełnie innego - ładnie spolszczony system... Czy na pewno rozmawiamy o tych samych plikach?

hpx4000

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Ja tylko proponuję aby klucz pl-PL dodać a nie edytować en-US.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT

Matrixx

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: Luke w 29 Kwiecień 2009, 01:26:06
Cytat: egonek w 27 Kwiecień 2009, 21:54:00
Katalog pl-PL wystarczy wrzucić do System32, następnie uruchomić edytor rejestru (regedit) i przejść do klucza:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\

Tam znajduje się klucz en-US. Zmieniamy jego nazwę na pl-PL a następnie w wartości LCID zmieniamy 1033 na 1045. Po restarcie system powinien być po polsku.
Ja tak właśnie zrobiłem i po restarcie otrzymałem jakąś polsko-angielską hybrydę. Nie mogłem na to patrzeć, więc wróciłem do angielskiego. Zamiast 'Wszystkie programy' było 'All programs', zamiast 'Panel sterowania' - 'Control panel' i w ogóle połowa po polsku, połowa po angielsku...

Jednakże screen Matrixx'a pokazuje coś zupełnie innego - ładnie spolszczony system... Czy na pewno rozmawiamy o tych samych plikach?

tez mi sie podoba  :D czuje sie jakbym byl na polskim systemie :P

ja zassalem caly obraz z torrenta o nazwie 7100x86_EN_RU_UA_PL(vasill) i nic nie kombinowalem z jezykami i duperelami od instalki wsio PL i smiga az miło :D
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

Luke

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Zielonka
IP zapisane
Tylko, że 7100x86_EN_RU_UA_PL(vasill) jest x86, a ja chcę x64! :P Chyba jednak lepiej poczekać...

Blee... :( Wracam na inglisz.

Cytat: hpx4000 w 29 Kwiecień 2009, 01:29:07
Ja tylko proponuję aby klucz pl-PL dodać a nie edytować en-US.
A jak później zmienić na PL?
~ Ok, już widzę, normalnie da się zmienić. Ale i tak jest wioska z tym spolszczeniem.

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Oto struktura katalogów + plik reg: [strona nie jest już dostępna]
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Portal

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: sCooBy^ w 29 Kwiecień 2009, 05:45:45
Oto struktura katalogów + plik reg: [strona nie jest już dostępna]

jak to podmienic - w trybie awaryjnym czy jak ?

silvereu

**
Użytkownik
IP zapisane
Cabinet-u nie ma, żeby to jakoś w norlaniejszy sposób zainstalować? Wiecie co, ja jednak albo zaczekam na polski od Microsoft-u albo na taki Cabinet, jak miron zapodał do 7077. Może i wygląda to dobrze, ale nie mam zaufania do takich "grzebanek".