Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Jaką wersję Windowsa 7 wybierzesz?

<< < (10/11) > >>

Serkus:
Ja wybiorę z pewnością ULTIMATE, a czy x64 bądź x86 to pomyślę przez te ładne pare miesięcy :)

Wojtek:
Tutaj nowinki dotyczące wersji Starter ( http://windows7.pl/aktualnosci/windows-7-starter-edition-bez-limitu-3-aplikacji.html ).

--- Cytuj ---"Paul Thurrott napisał w swoim blogu, że Microsoft zniesie ograniczenie uruchamiania do trzech aplikacji jednocześnie w Windows 7 Starter.

Starter to najbardziej okrojona wersja Windows. Została wymyślona za czasów Visty i przeznaczona jest dla krajów rozwijających się oraz Trzeciego Świata. Jej najbardziej znanym ograniczeniem jest niemożliwość uruchamiania więcej niż trzech programów. Warto zaznaczyć, że choć w pierwszej chwili takie ograniczenie wydaje się bardzo poważne i wręcz uniemożliwiające korzystanie z systemu, to w rzeczywistości nie jest aż tak dokuczliwe. Według Thurrota bardziej irytujący w Starterze jest brak możliwości zmiany tapety.

Microsoft nie potwierdził informacji Thurrota stwierdzając, że nadal prowadzone są prace nad Windows 7 a firma nie ma w tej chwili nic nowego do ogłoszenia. Najbliższy czas zapewne zweryfikuje więc doniesienia bloggera."
--- Koniec cytatu ---

michau:
Czy ktoś miał taką wersję Visty i z niej na co dzień korzystał?

Wojtek:

--- Cytat: michau w 23 Maj 2009, 11:10:26 ---Czy ktoś miał taką wersję Visty i z niej na co dzień korzystał?

--- Koniec cytatu ---

Ja korzystałem na cudzym komputerze. Bardzo mi się nie podobała.
Wyobraź sobie uruchomienie Microsoft Office, WinAmpa, Windows Live czy Skype i .... no właśnie, już koniec.
W dodatku ten system wrzucany jest zwykle na najsłabsze i najtańsze komputery (a'la Celeron i 512 MB RAM) - więc ogólne wrażenia z użytkowania Visty na takim sprzęcie są po prostu straszne, a pod dodaniu ograniczeń wersji Starter - robi się mała tragedia.

michau:
Powodzenia życzmy Firmie MS w sprzedaży tej wersji. Ciekawe czy ktoś się odważy na zakup tej wersji w wersji BOX :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej