Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Plotki na temat nowego UI w windows 7

<< < (20/26) > >>

tbgkol:

--- Cytat: Kuba w 18 Kwietnia 2009, 15:04:28 ---Dla mnie ujrzenie światła dziennego jest wtedy gdy moge to kupić w sklepie. (nieważne)
Mary Jo Foley wie tylko to co Microsoft chce (lub TROCHĘ więcej).
Widocznie nie zrozumiałeś tej przenośni: codzi mi o to,że funkcje Midori zawarte w Ósemce w rzeczywistości będą okryte nazwą 8 a nie Midori.
W przenośniach musisz doszukać się sensu, może to Ty niewiesz co to jest przenośnia.
Co za jałowa dyskusja... ;D

"W blogu Mary-Jo Foley - obserwatorki poczynań Microsoftu pojawiły się informacje na temat systemu o nazwie roboczej Midori. Prawdopodobnie będzie on następcą dwóch systemów operacyjnych: Microsoft Windows 7 i Microsoft Windows 8."
Na przykładzie zaniechanych projektów i przeniesioych rozwiązań chyba już wystarczająco ukazałem jak to działa.

--- Koniec cytatu ---

Kubuś, ja nie wiem ile ty masz lat, ale wiem, że zamiast siedzieć na necie, ucz się na polski, to są przykłady przenośni:
-liście tańczą na wietrze
-morze samochodów
No dobra nie zrozumieliśmy się co do tego światła dziennego, ale nieważne.

I zrozum mnie dobrze WINDOWS 8 i MIDORI, to 2 RÓŻNE projekty i nic je nie łączy, więc nie wiem o co ci chodzi, że funkcje z pomidora, będą w w8... Ależ, nie jałowa jest ta dyskusja, tylko po prostu tobie zaczyna już brakować argumentów i chcesz zakończyć nią...

A ja wierzę, bardziej jakiejś obserwatorce MS, niż jakiemuś gościowi, który chwali się wiedzą na forum, po czym wszyscy w następnych postach mówią, że te info są nieprawdziwe.

Nic nie ukazaleś, jak cokolwiek działa, tylko pokazałeś, że wersje rozwojowe, które się nie ukazały i nowości w nich zawarte są dodawane do nowszego systemu... A midori i windows 8 to w ogóle INNE projekty.

pionner:
cytat z wikipedii:

--- Cytuj ---Midori - nazwa kodowa systemu operacyjnego napisanego w kodzie zarządzanym, który jest rozwijany przez firmę Microsoft. Niektórzy dziennikarze wskazują, że Midori może stać się następcą systemów z rodziny Microsoft Windows.
--- Koniec cytatu ---
Swoją drogą mogli by go wydać jako W9, wkońcu ludzie będą kupować coś co znają, przynajminej z nazwy ;D

tbgkol:

--- Cytat: pionner w 18 Kwietnia 2009, 17:41:58 ---cytat z wikipedii:

--- Cytuj ---Midori - nazwa kodowa systemu operacyjnego napisanego w kodzie zarządzanym, który jest rozwijany przez firmę Microsoft. Niektórzy dziennikarze wskazują, że Midori może stać się następcą systemów z rodziny Microsoft Windows.
--- Koniec cytatu ---
Swoją drogą mogli by go wydać jako W9, wkońcu ludzie będą kupować coś co znają, przynajminej z nazwy ;D

--- Koniec cytatu ---

Jak w9 go nie moga wydać, bo to jest zuełnie inny OS... ;) No i do tego cytat z en wiki której bardziej ufam:
"Midori has also been rumoured by some IT journalists as a possible replacement to Microsoft Windows and Windows CE." I co najważnieijsze ten fragment jest ocytatowany!

pionner:
chodzi mi o to że ludzie lepiej podejdą do czegoś co ma w nazwie stare i dobrze znane im słowo "windows".
Gdy usłyszą że do sprzedaży trafił nowy system Midori, to taki powie sobie że trzyma się windowsa i będzie czekał na w9

tbgkol:

--- Cytat: pionner w 18 Kwietnia 2009, 18:32:02 ---chodzi mi o to że ludzie lepiej podejdą do czegoś co ma w nazwie stare i dobrze znane im słowo "windows".
Gdy usłyszą że do sprzedaży trafił nowy system Midori, to taki powie sobie że trzyma się windowsa i będzie czekał na w9

--- Koniec cytatu ---

No tak, mogą tak zrobić dokladnie jak ty powiedziałeś, zresztą tak samo jak postąpili z Mac OS Xem, który jest zupełnie innym systemem niż rodzina Mac OS Classic. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej