Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Microsoft udostępnia DirectX 11 SDK

(1/3) > >>

popuri11:
DirectX 11 SDK
Microsoft udostępnił nowy zestaw SDK (Software Development Kit), który zawiera Direct3D 11 TP (Technical Preview) dla Windows 7. Warto dodać, że nowe okienka wyposażono już we wczesny wersję aparatu wykonawczego DirectX 11.

W DirectX SDK z marca 2009 roku zaimplementowano następujące funkcje i narzędzia:

* Direct2D Technical Preview - tryb odpowiedzialny za generowanie elementów dwuwymiarowych (modele, tekst, grafika). Direct2D interoperuje z Directem3D.
    * DirectWrite Technical Preview - moduł odpowiedzialny m.in. za renderowanie tekstu wysokiej jakości oraz czcionek.
    * DXGI1.1 Technical Preview - zbudowany w oparciu o DXG1.0 i wnosi kilka nowych funkcji, np. wsparcie dla formatu BGRA.
W udostępnionym pakiecie SDK deweloperzy znajdą biblioteki, komponenty, próbki kodu oraz dokumenty i zaktualizowane narzędzia, które umożliwiają pisanie aplikacji zgodnych z nowym API Microsoftu. Warto dodać, że karty grafiki ze sprzętowym wsparciem dla DirectX 11 pojawią się nie wcześniej w sprzedaży, niż w drugiej połowie roku.
http://download.microsoft.com/download/3/A/5/3A53CE87-F5C9-4CE5-92E1-5E2AF4841741/DXSDK_Mar09.exe (514 MB)

Źródło http://www.pcworld.pl/news/342638/Microsoft.udostepnia.DirectX.11.SDK.html

ziebal:

--- Cytat: popuri11 w 25 Marzec 2009, 16:53:58 --- Warto dodać, że karty grafiki ze sprzętowym wsparciem dla DirectX 11 pojawią się nie wcześniej w sprzedaży, niż w drugiej połowie roku.

--- Koniec cytatu ---

Czyli można sobie popisać coś w nowym DirectX, ale i tak nie da się tego uruchomić? Oo

Serkus:
Heh fajnie że już jest!

Sephiroth:
Z tego co wiem karty, które są zgodne z DX10 bez problemu obsługują też DX11 (tak ogłosił już dawno temu sam Microsoft).

TonyM:
I tak teraz tym directX'em można sobie tylko dupe podetrzeć...

P.S. Jesteście żałośni wypisujecie swoje konfingi w podpisach jak by to kogoś obchodziło jakiego kompa macie... dla mnie możecie mieć SLI GTX295 i tak bym wam nie zazdrościł... Może ja sobie zrobię podpis z konfingiem swojego domu... ile to ja mam pokoji i ile m2 ;>... Banda dzieci z was i tyle... nie macie się czym pochwalić to kompem co nie...???

---
edit:
Zrobione... jak wam się podoba mój podpis?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej