Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: jaki registry cleaner dla win7?  (Przeczytany 16239 razy)
fuqs
Nowy użytkownik
*

« : 01 Luty 2009, 21:14:46 »

Co sądzicie o Comodo Registry Cleaner w wersji dla Visty?
umcs
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #1 : 01 Luty 2009, 23:17:07 »

Ja używam CCleaner. Nie wiem czy jest dobry ale dla mnie wystarczający i razem z "oczyszczaczem" dysku.

Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.
tbgkol
Ekspert

"Live together, die alone, man."

« Odpowiedz #2 : 02 Luty 2009, 16:33:52 »

Ja wogóle nie polecam częstego używania oczyszczaczy rejestru. Czasem mogą zrobić większy bałagan niż pożytek. Ale jak cos to polecam EasyCleaner. Mrugnięcie

Odszedłem z powodu chamstwa michaua. Mrugnięcie
DardVader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 16 Luty 2009, 16:00:20 »

Ja używam i polecam Vista Manager  Uśmiech Dobry programik i nie miałem z nim jeszcze problemów.
Rafal05
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #4 : 17 Wrzesień 2009, 16:41:39 »

Do porządkowania rejestru używam darmowego Auslogics registry cleaner - jest super szybki i nie wyrządza żadnych szkód , korzystam z niego od kilku miesięcy i nie przydarzyła mi z jego powodu żadna katastrofa - szczerze polecam

http://www.auslogics.com/en/software/registry-cleaner/download
KaktuS
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : 17 Wrzesień 2009, 21:47:24 »

Ja polecam Portable RegSupreme Pro
Mike
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : 11 Październik 2009, 10:59:15 »

Z reguły zawsze nadejdzie moment kiedy jakikolwiek cleaner coś namiesza w systemie. Najlepiej samemu porządkować co jakiś czas komputer (pracochłonne). Ale z reguły wystarczy tylko użyc dobrego defragmentatora (wiem że nie tyczy się to rejestru systemowego tylko rozmieszczenia plików - bo zaraz pewnie ktoś się wypowie na ten temat) i po sprawie. Ja polecam Raxco PerfectDisk 10 Professional który jest kompatybilny z Windows 7 (program posiada logo kompatybilności i jest złotym partnerem Microsoft). Raz na jakiś czas zrobicie defragmentację i system śmiga. A takie programy jak CCleaner czy Odkurzacz to kupa śmiecha ... pokój sobie lepiej odkurzcie jak wam się nudzi a nie komputer męczcie a potem masa problemów na forum  Duży uśmiech
michalus
Ekspert

« Odpowiedz #7 : 11 Październik 2009, 11:17:28 »

CCleaner to dobry program a czyszczenie rejestru ze smieci ma duzy wplyw na szybkosc i stabilnosc dzialania systemu.W windows 7 do defragmentacji w zupelnosci wystarczy wbudowany defragmentator Mrugnięcie
rynio
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #8 : 19 Grudzień 2009, 21:31:16 »

zdaje mi się, że ccleaner jest dobrym programem, przecież usuwa z rejestru tylko niepasujące wpisy, ale za to usuwa wszystkie te cache również z przeglądarek jednym kliknięciem.

A sam defragmentator nic nie da jak w rejestrze jest namieszane, czasami się jakieś śmieci instaluje i tak się robi...
robert79513
Ekspert

« Odpowiedz #9 : 19 Grudzień 2009, 23:54:02 »

Czyszczenie ccleaner i tuneup 2010 defragmentacja o&o derfag profesional  Mrugnięcie

Lalik
Użytkownik
**

« Odpowiedz #10 : 21 Grudzień 2009, 11:11:31 »

TYlko i wyłacznie TuneUp 2010 nie instaluje innych wynalazkow tego znam od lat i konserwuje nim caly system Uśmiech))
hubert1
Ekspert

"bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D

« Odpowiedz #11 : 21 Grudzień 2009, 19:28:42 »

Ja również polecam tune up. Używam go od wersji 2004. A swoją drogą registry cleanerów powinno się używać jak sie instaluje wiele aplikacji itp. Wtedy wyczyścimy kompa z ew. śmieci. A w innych przypadkach nie warto jak pisał ktoś wyżej.Poza tym i tak nie odczujemy specjalnie różnicy w wydajności. W stabilności czasem tak, ale tylko czasem.

Suchy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : 28 Grudzień 2009, 00:08:47 »

CCleaner + Defraggler, dobre combo  Duży uśmiech
firefighter1
Aktywny użytkownik

Win7 ProX64 Q9550 Maxtor Black 4GB 1666 ATI HD4850

« Odpowiedz #13 : 28 Grudzień 2009, 12:14:07 »

windows 7 manager
mati xl
Gość