TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

BRAK INTERNETU

BRAK INTERNETU
« dnia: 29 Listopad 2010, 03:56:10 »
Witam, problem zapewne pojawiał się już na forum ale przeczytałem kilkanaście postów i sprawa jest nie rozwiązana. Otuż, posiadam internet Vectry, jeden komputer podpięty jest do modemu thomson tca 420 za pomocą kabla USB i ten działa w 100 % a drugi komputer i znim coś jest nie tak podpięty mam za pomocą kabla sieciowego. System mam nowy Windows 7 64 bit. Na innych systemach nie było z tym problemu, może to winna systemu a może kwestia ustawień? Nowe sterowniki nie pomogły (karta NVIDIA nforce 10/100 Mbps Ethernet )odinstalowanie i ponowne zainstalowanie jej nic nie dało. Pozdrawiam  ???

Offline Flow

Odp: BRAK INTERNETU
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudzień 2010, 07:37:57 »
Ale w 2 komputerze łączysz poprzez kabel ethernet tak ?
Może zapora ? Ja zmieniłem windows na 7 i bez problemu ethernet chodzil. Po prostu sam załączał.

Offline tomeh

  • ***
  • 191
Odp: BRAK INTERNETU
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Grudzień 2010, 14:29:37 »
Wykluczanie się netu też może być bo radio i radio wykluczają się jednocześnie
Serwis ToTemat z różnymi treściami...