Windows 7 build 7048 x64 - Wyciekł!

Zaczęty przez alexiej, 03 Marzec 2009, 15:16:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

zbaracki

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Uj¶cie / Pi³a
IP zapisane
a teraz pytanie z innej beczki (mam nadzieje ze nie bylo jeszcze o tym na forum, a jak bylo to przepraszam ale nie znalazlem)

co sie rozni w poszczegolnych wersjach 7048?
zauwazylem, ze na forum sporo ludzi pisze o wersji winmain.090211-1625
ja pobralem gotowe bootable iso rowniez od diamondNRG i po zainstalowaniu widze 7048.winmain.090219-1845

8 dni roznicy, ktos ma pojecie na temat jakichkolwiek roznic?

ja do tej pory nie zaobserwowalem zadnego stabilnosciowego problemu u siebie, wszystkie moje dotychczasowe problemy z oficjalnej bety (7000) obficie przeze mnie raportowane, zniknely (szczegolnie zwisy explorer.exe).
hp hdx 9130el
20,1' hd, c2d 2x2,2GHz, 3GB DDR2-800, 2x160GB Seagate Momentus SATA, RadeonHD 2600XT 256DDR3

hp tx 2550ew
12,1' tablet, turion ZM80Ultra 2x2,1GHz, 4GB DDR2-800, 320GB Seagate Momentus SATA, RadeonHD 3200

thekaczynsky

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Wiem że o tym juz pisaliście zapewne ale interesuje mnie czy jak zrobie upgrade z b.7000 na b. 7048 to czy bede musiał od nowa instalowac programy? I czy nie bedzie problemów z bitlockerem ponieważ wszystkie partycje poza systemową mam szyfrowane.
Z góry dzięki za cynk ;)
Regards

hpx4000

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa, M³ociny
IP zapisane
Upgrade ma tą cechę że nie wprowadza zmian w zainstalowane oprogramowanie, jego ustawienia oraz pliki użytkownika. To wynika z definicji tego słowa.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Cytat: zbaracki w 11 Marzec 2009, 00:06:55
i po zainstalowaniu widze 7048.winmain.090219-1845

Też mam ten sam numer i jakos się tym nie przejmuję nawet jeśli to może pare fixów wiecej...

thekaczynsky

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: hpx4000 w 11 Marzec 2009, 11:52:21
Upgrade ma tą cechę że nie wprowadza zmian w zainstalowane oprogramowanie, jego ustawienia oraz pliki użytkownika. To wynika z definicji tego słowa.

Dziękuję hpx4000, teraz bede mógł z czystym sumieniem zrobić upgrade za jakieś 30 minut jak wróce z pracy :)

pionner

Ekspert
pi±ty pancerny ;)
IP zapisane
a teraz pytanko ode mnie: czy to wam się opłaca? Przecież torrenty chodzą w kółko jak ściągacie najnowsze buildy, ja mam swojego 7000 i się cieszę ;D

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: pionner w 11 Marzec 2009, 19:21:33
ja mam swojego 7000 i się cieszę ;D

ja mam 7048 i się jeszcze bardziej ciesze :)

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Dla mnie migracja na czysta nowa instalke buildu jest bardzo łatwa... wgrywam system, podstawowe programy, a reszta wychodzi w praniu, czegoś brakuje to dogrywam :)

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: Jooseph w 11 Marzec 2009, 20:39:15
Dla mnie migracja na czysta nowa instalke buildu jest bardzo łatwa... wgrywam system, podstawowe programy, a reszta wychodzi w praniu, czegoś brakuje to dogrywam :)

Ja mam wszystkie dane na innych patrycjach niż C więc przesiadka dla mnie jest łątwa :)

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
No dobra, ale jak masz zainstalowane programy na innej niż C to po reinstalce systemu raczej wiekszość nie działa? Przynajmniej ja tak miałem kiedyś na XP jak zrobilem sobie trzy partycje.
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: umcs w 11 Marzec 2009, 20:57:32
No dobra, ale jak masz zainstalowane programy na innej niż C to po reinstalce systemu raczej wiekszość nie działa? Przynajmniej ja tak miałem kiedyś na XP jak zrobilem sobie trzy partycje.

To reinstlacja w tym samym katalogu wszystkie dane,zapisy itp zostają :) a tam apropo to włąsnię wiekszosc działa po reinstalacji bez ponownej instalacji...

Wydaję mi się że z grami jest wiekszy problem przez zabezpieczenia mimo tego że zapisy przekopiowałem z Dawn Of War II i na to samo konto live się logowałem to dupa nie widział zapisów...

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
A ja nadal mecze sie by AQQ dzialalo mi poprawnie.
Co prawda zaszedlem juz do okna glownego ale po jakims czasie zwiecha. I tylko RESET kompa pomaga bo Kill Process nie reaguje.
Z czyms sie gryzie. Tylko nie mam pojecia z czym. Ech...

umcs

Aktywny użytkownik
IP zapisane
A instalujesz tą najnowszą, tak? AQQ 2.0.5 Build 10
Uczy³em siê indyjskich tradycji, szuka³em wyciszenia, æwiczy³em jogê, uczy³em siê "Kamasutry", spróbowa³em herbatê "Lipton" i zdecydowa³em dalej PIÆ WÓDKÊ.

Sotom

Ekspert
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
No tak. I raz działa a raz nie. Tzn podziała chwile i koniec. Freeze aplikacji i tylko twardy reset pomaga. Nie wiem co moze byc przyczyna albo z czym sie gryzie ze lapie zwiechy ;/

thekaczynsky

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Wczoraj dokonałem upgrade'u. Trochę to trwało zanim przemielił 70GB z C ale efekt jest taki że system zaczął przymulać i połączenie z siecią poprostu padło w pisdu. Nie mogę się połączyć nawet z routerem. Wina sterowników to chyba nie jest ponieważ system urządzenia widzi prawidłowo a nie działa anie po kablu ani przez WI-Fi. Wie ktoś co może być przyczyną braku dostępu do sieci?
Wygląda na to iż dziś czeka mnie czysta instalka :( i pozniej istalowanie 40GB programów potrzebnych do pracy :(((( <sad panda>