fazzi

Aktywny użytkownik
W oczekiwaniu na Windows 8 ...
Miejsce pobytu: Poddêbice k. £odzi
IP zapisane
Jak wiadomo powszechnie ATi AMD wypuściło nową wersję driverów oznaczoną numerem 9.2. W związku z tym pytanie - udało się komuś już je postawić na Windows 7? Bo u mnie nie w ząb - nawet ręcznie nie można z Menedżera Urządzeń.

DardVader

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Gdañsk
IP zapisane
Ja nie mam z nimi najmniejszego problemu. A dokładnie jakie sterowniki? Pod Sevena, czy Vistę i wersja 32, czy 64 bit? Ja mam Seven 64bit i mi bez problemu te dla Visty 64bit się zainstalowały oraz działają prawidłowo.

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Jesteś pewien? Bo niby wszystko jest OK - instaluje się CCC i inne rzeczy z wyjątkiem samego sterownika grafiki. Zobacz wersję sterownika w Menedżerze urządzeń.

sir owca666

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Grodzisk Mazowiecki
IP zapisane
Jest wersja pod W7 na ich stronce, a te drivery da się zainstalować pod w7 jak puścisz cały system ze zgodnością do viśty (EasyBCD-bardzo pomaga, poszukaj u nas na forum a znajdziesz)
Nie istniej± niebiosa pe³ne chwa³y i piek³o, w którym sma¿±
siê grzesznicy. Tu i teraz jest dzieñ naszej mêki! Tu i teraz -
dzieñ naszej rado¶ci! Tu i teraz - nasza szansa. Wybierz
wiêc dzieñ, tê godzinê!

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Wersja dedykowana pod Windows 7 jest wersją starszą od 9.2. Przy wersji 9.1 wskazałem tylko ręcznie ścieżkę do sterownika i było OK. A tutaj chyba zablokowali tę możliwość . . .

DardVader

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Gdañsk
IP zapisane
Tak jestem pewny. Tylko, że wersję 9.2 instalowałem bez CCC.

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
A ja mam nadal komunikat:

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Ja czekam na 9.3 bo 9.2 to nie wypał jeśli macię 1 karte odradzam wersja 9.2 jest dla userów z przynajmniej 2 kartami z 1 bedziecie miec odrobine gorsze wyniki na 9.1...

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Jest już rozwiązanie problemu z instalacją Catalyst 9.2 na Windows 7 build 7022.

Instrukcja pod tym adresem:
http://www.driverheaven.net/windows-7-forum/178452-catalyst-9-2-windows-7-possible-problem-ccc.html
Ostatni post na dole.

Dla leniwych:
http://odsiebie.com/pokaz/1703557---4df8.html
Gotowy, już przerobiony plik - wystarczy podmienić z tym do którego ściezka jest w górnej instrukcji.

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Dzięki ale 9.2 raczej są dla posiadaczy crossfire wiec raczej nie dla mnie mam nadzieję że 9.3 bedą poprawiały wydajnosc i stabilnosc ogólnie...

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: fazzi w 01 Marzec 2009, 18:49:47
Masz może kolego jakiś link do solidnych testów 9.2 ?

W google tak trudno ci wpisac?

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/catalyst-92.html

http://news.ati-forum.de/index.php/testberichte/49-treibertests/305-test-catalyst-91-vs-catalyst-92

Ogólnię nie warto już same problemy z instalacją to sugerują...9.1 działają swietnie i są stabilne...

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Nie trudno, ale chciałem wiedzieć czym się konkretnie sugerujesz  :) W obudwu podanych przez Ciebie testach użyte OS są w wersjach 64bit.

Umieściłem to info o podmianie pliku bo komuś może się przydać. A skoro problem główny rozwiązany to proszę o zamknięcie tematu.

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: fazzi w 01 Marzec 2009, 19:24:00
Nie trudno, ale chciałem wiedzieć czym się konkretnie sugerujesz  :) W obudwu podanych przez Ciebie testach użyte OS są w wersjach 64bit.

Wiem ale nie mogę znalesc tego artykułu który ładnie wszystko analizował po prostu 9.2 są bardziej dla użytkowników crossfire...dlatego czekam na 9.3...

fazzi

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Przyznaję rację w tym, że bardziej wspierają CrossFire - w kilku miejscach już rzuciło mi się to w oczy podczas czytania opinii.