Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Microsoft publicznie zademonstruje Windows 7

(1/4) > >>

michau:
Najnowsze plotki pochodzące z najczęściej dobrze poinformowanego bloga I Started Something mówią, że kolejna wersja klienckiego systemu Windows póki co oznaczona kodową nazwą "7" będzie już jutro przedmiotem oficjalnej, publicznej demonstracji.

Demonstracja ma się odbyć podczas konferencji D6: All things digital organizowanej 27-29 maja w Kaliforni. Co ciekawe, jest to ta sama impreza, podczas której w ubiegłym roku miało miejsce historyczne spotkanie na jednej scenie Billa Gatesa z Microsoftu i Steve'a Jobsa z Apple. Zademonstrowanie Windows 7 miałoby więc sens, ponieważ w przeszłości firma często wykorzystywała konferencje D do ważnych prezentacji i oświadczeń. Apetyt wzmaga fakt, że sesję ze strony Microsoftu poprowadzą wspólnie Gates oraz CEO Steve Ballmer - idealne osoby do dyskusji o przyszłości firmy.

Czy rzeczywiście uczestnicy będą mieli szansę zobaczyć na żywo Windows 7 - przekonamy się wkrótce. Niestety w poprzednich edycjach organizatorzy nie zapewniali transmisji internetowej, więc i w tym przypadku trudno takiej oczekiwać. Niemniej szczegółowe relacje i fotogalerie pojawią się z pewnością na wielu zagranicznych blogach.

Źródło: dobreprogramy.pl

Huvi85:
i zademonstrował  :( Teraz wiadomo już że Win 7 nie będzie na MinWin a na ewolucji jądra z Visty  ???, a sam MinWin może dopiero w Win 8 się pojawi  :o
Pojawić się mają też dla zwykłych użytkowników  narzędzia diagnostyczne systemu opisujące awarie,które dostępne do tej pory są tylko dla pracowników MS.
Ciekawe co jeszcze ciekawego ujawnią pracownicy MS (np. Steven Sinofsky )
Ehh a miało być tak pięknie  :'(

michau:
Czyli czar prysł  :D a taki miał być super :/

Huvi85:
Nie jest źle  ;D Se7en będzie obsługiwał technologie multitouch, co może teraz jest gadżetem ale jak będzie wchodził do produkcji to zabawa lapem o dwóch dotykowych wyświetlaczach np. 1- klawiatura 2- wyświetla obraz była by naprawdę fajna a takiego lapa widziałem jak działał i ciekawe to jest. Jednak jak narazie to i tak tylko ciekawostki, z czego skorzysta przeciętny użytkownik i co będzie sobie chwalił?? Okażę się z czasem. Jedna z prezentacji była na wchodzącym do produkcji lapie Dell'a ponoć biznesowy i ciekawe jaka tam grafa, opóźnienia były ale nie straszne zwłaszcza jak na wczesne stadium projektu, jak tam siedzi GMA X3100 to nieźle gorzej jak jakaś Nvidia Quadro. Bądźmy cierpliwi a wszystko zostaniem na ujawnione  8)

urban92:
Na filmikach które widziałem z tej konferencji było prawdopodobnie zademonstrowane M2. Widzać lekko zmienione ikony i tapete w kolorach czerwono-zółtym (jeszcze wiele razy będa ją zmieniać :) ). Aero jest identyczne jak w Viście. Najwięcej zmian zobaczyłem w taskbarze, który zmienił kolor na szary i przedstawia okna w postaci zminimalizowanej w inny sposób. Ta technologia zarządzania dotykiem jest bardzo fajna, może im się to udać. Zobaczyłem jeszcze przeglądarkę zdjęć bardzo podobną do Phoedo, tylko że sterowaną dotykiem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej