Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Czego oczekujesz od Windows 7
matrix0123456789:
Piszemy tu co chcielibyśmy w nowym Windowsie:
- W wersji BOX możliwość proszenia o pomoc pracowników Microsoftu) w razie problemu włączamy odpowiednie narzędzie, które wysyła raport błędu do Microsoftu, a przydzielony pracownik rozwiązuje problem zdalnie (przez internet). W wersji OEM mogliby zrobić by producent, jeśli chcą oczywiście, albo ktokolwiek inny.
- Dodanie (przynajmniej w niektórych edycjach) kilku gierek (Microsoft robi gry)
- Możliwość uruchamiania gier z XBOX'a 360 (albo jego następcy), z poziomy PC (bez potrzeby posiadania Xbox'a, wkładasz płytę do kompa i grasz). XBOX jest robiony przez Microsoft więc niewiedzę przeszkód, nie proszę tu o Play Stadion czy coś w tym rodzaju.
revanmj:
--- Cytat: matrix0123456789 w 15 Maj 2008, 20:45:10 ---Możliwość uruchamiania gier z XBOX'a 360 (albo jego następcy), z poziomy PC (bez potrzeby posiadania Xbox'a, wkładasz płytę do kompa i grasz). XBOX jest robiony przez Microsoft więc niewiedzę przeszkód, nie proszę tu o Play Stadion czy coś w tym rodzaju.
--- Koniec cytatu ---
Jest przeszkoda - mniej zarobią. Jeśli ktoś kupi kompa i Windowsa, a XBOX'a już nie to nie zarobią przecież na nim, a tak ktoś dajmy na to dla takiego Halo 3 mając już kompa z Windowsem kupi sobie jeszcze XBOX'a to zarobią jeszcze więcej. Pomijam już kwestie techniczne (nie wiem jaki dokładnie procesor ma XBOX 360, więc nie będę dyskutował na temat możliwości emulacji)
matrix0123456789:
Jak programy windowsowe emulują pod Linuksem, System w innym systemie, i ponoć (nie wiem czy to prawda) Windows działa na Mac'u.
michau:
--- Cytat: matrix0123456789 w 18 Maj 2008, 09:51:08 ---Jak programy windowsowe emulują pod Linuksem, System w innym systemie, i ponoć (nie wiem czy to prawda) Windows działa na Mac'u.
--- Koniec cytatu ---
prawda :/
Mało pamięci, wydajny :) tani :)
revanmj:
--- Cytat: matrix0123456789 w 18 Maj 2008, 09:51:08 ---Jak programy windowsowe emulują pod Linuksem, System w innym systemie, i ponoć (nie wiem czy to prawda) Windows działa na Mac'u.
--- Koniec cytatu ---
tak ale Windows, Linux i Mac to systemy pecetowe, a XBOX 360 takim pecetem w pełni tego słowa znaczeniu nie jest przez co odpalenie gier może nie być takie łatwe. Poza tym uruchamianie programów z Windowsa przez Wine narazie jednak marnie wychodzi, a metoda druga czyli VPC jest powolna. Z XBOX'em może być podobnie, za dużo pracy musieli by włożyć aby gry uruchamiały się natywnie pod Windowsem (poza tym jak wspomniałem, po co? lepiej niech ktoś kupi XBOX'a jak się, np. Halo 3 nie może doczekać), a na emulacji nie dałoby się grać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej