Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
WDDM
sCooBy^:
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 20:49:35 ---
--- Cytat: gregor_y w 09 Luty 2009, 20:43:54 ---
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 20:40:52 ---do tych kart nie znajdziesz sterów WDDM... ;/
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie Ati robi sterowniki tylko dla kart 9500 i powyżej...wiec masz szanse tylko przez WU...
--- Koniec cytatu ---
nie ma żadnych szans.. miękki dał dupska (tradycyjnie) i nie dostarczył natywnych sterów przynajmniej do r9250 ale zapewne do tej drugiej również.. zapewne przy instalacji dobierze mu sterownik na którym nawet najgłupszej gry nie uruchomi ;p a uruchomienie painta czy gimpa podniesie zużycie ramu o jakieś... ja wiem... conajmniej 150mb...
gregor_y:
No Ati daje dupy że sterownikami już im 3 maile wysłałem z tego wzgledu i zero odpowiedzi banda chamów...już nawet M$ odpowiada na maile...
--- Cytat: gregor_y w 05 Luty 2009, 21:51:02 ---O ile pamietam masz radka 9250 tu są najnowsze sterowniki http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html jakie znalazłem na stronie Ati ale na XP niestety pod Viste nie znalazłem...może pójdą...
Jeśli nie to może te http://downloads.guru3d.com/NGO-ATI-Optimized-Driver-v1.6.3-download-1354.html
Problem jest taki że ati już nie wypusciło sterowników pod Viste dla 9250 a co dopiero W7...
--- Koniec cytatu ---
Zobacz jedne z tych sterowników...może ruszą...sam siebie już cytuje :)
gothmori:
--- Cytat: sCooBy^ w 09 Luty 2009, 21:05:34 ---
Mi się wydaje że to ATI dało tu po raz kolejny dupy ;)
--- Koniec cytatu ---
nie.. testowałem na tej karcie (radeon 9250) qnx'a solarisa, linuxa, minixa i bsd :) i na wszystkich były sterowniki ;] rozumiem gdyby do nowej karty nie było sterowników ;] ale to stara i dosyć popularna karta ;p tylko że microsoft ma taką filozofię wg. Billa z Microsoft Tokio Hotel corporation stary sprzet należy olać by ludzie kupowali nowy z preinstalowanym 7 albo vistą ;] oczywiście często bez płyty dzięki czemu jedna buba i microsoft zarabia podwójnie na 2 edycjach systemu ;p
ja wiem że wśród forumowiczów jest wiele cipek z polskiego oddziału ms ;p stad ta ofensywa na linuxa ;] bo wśród nixopodobnych wiedzie prym i jest dość konkurencyjny ;p a na dodatek darmowy ;p stąd ta silna propaganda ;p apple tak często nie atakują bo ten tworzy sprze t dla elit... chociaz widziałem (na yt) wypowiedzi tego łysego bałwana z miękkokalconeowatego ten bufon krytykował apple za ceny xDD a spójrzmy na ceny pudełkowych windowsów xDDD ba! nawet OEM xDDD nawet apple jest tańszy w tej kwestii xD co prawda leopard jest nie wiele tańszy od ultimate OEM ale jest w wersji box (jeśli wtym przypadku można to tak nazwać) ;p
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 22:52:09 ---nie.. testowałem tą kartę(radeon 9250) na qnx'ie, solarisie, linuxie, minixie i bsd :) i na wszystkich były sterowniki ;] rozumiem gdyby do nowej karty nie było sterowników ;] ale to stara i dosyć popularna karta ;p tylko że microsoft ma taką filozofię wg. Billa z Microsoft Tokio Hotel corporation stary sprzet należy olać by ludzie kupowali nowy z preinstalowanym 7 albo vistą ;] oczywiście często bez płyty dzięki czemu jedna buba i microsoft zarabia podwójnie na 2 edycjach systemu ;p
--- Koniec cytatu ---
Gdzie masz napisane jak kupujesz karte graficzną że Microsoft bedzie ci do niej sterowniki robił? Linuxowcy mają chore umysły wszystko chca za darmo...
Sterowniki pod Linuxa zrobili fani nie jeden z obozów tak jak sterowniki do kamerek jeden gosc napisał ponad 100 godne podziwu :)
gothmori:
--- Cytat: gregor_y w 09 Luty 2009, 23:07:30 ---
Gdzie masz napisane jak kupujesz karte graficzną że Microsoft bedzie ci do niej sterowniki robił? Linuxowcy mają chore umysły wszystko chca za darmo...
--- Koniec cytatu ---
wiesz co to system operacyjny? z tego co widzę nie... ;p
podstawy powinno się wspierać... tym bardziej że radeon 9250 jest doskonałą kartą na komputer do biura, pracy czy na media center... owszem do grania niezbyt się nadaje... dla grafika lub kogoś kto zajmuje się animacją również... ale na podstawowy komputer jest idealna :) wiem bo korzysam z niej ponad 2 lata ;p i mój siostrzeniec czasem na niej grywał ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej