Vista - DreamScene

Zaczęty przez michau, 27 Kwiecień 2008, 15:44:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

michau

Ekspert
IP zapisane
Witam,
czy używa ktoś DreamScene? Jak tam się Wam sprawuje? Poszukuję jakiś stronek z filmikami do DreamScene, może ktoś zna jakieś adresy z darmowymi plikami?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
Ja używam i sprawuje się dobrze, największa strona to ta: http://dream.wincustomize.com/index.aspx?c=1 ale u mnie prosi się ciągle o to, żeby opłacic subrkypcje nie wiem czy od jakiegoś czasu wszystko na niej jest płatne czy co  ??? poza tym kilka jest tu: http://www.vistadreams.org/

urban92

Ekspert
  1. surbanski@techvortal.pl
Miejsce pobytu: Polska
IP zapisane
Musisz mieć dwurdzeniowy procesor żeby to jakoś sprawnie działało. Na Celeronie M 1,73 Ghz Dreamscene bierze 30% użycia procesora.

michau

Ekspert
IP zapisane

t.w.21

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Toruñ
IP zapisane
A jest coś dla Visty Home Premium coś takiego jak DS bo z tego co wiem DS jest na ultimeta tylko a czy coś takiego jest na HP
Numer gg 6504607

michau

Ekspert
IP zapisane
coś by się znalazło :) trzeba chyba język zmienić i samemu pobrać DS

revanmj

Zaawansowany użytkownik
  1. revan_mj@hotmail.com
IP zapisane
a wkrótce będzie DeskScapes 2.0, które ma działać na wszystkich wersjach Visty (jest już wersja beta)

Mercor

Ekspert
IP zapisane
DeskScapes 2.0 już jest. Można śmiało pobierać :) Śmiga ładnie na wszystkich wersjach - na Home Basic chyba nawet też, a zużycie procka to 2-5% więc nie jest źle.

michau

Ekspert
IP zapisane
Strona stardock.com mi nie działa :/ a chciałem zobaczyć produkt :)

Mercor

Ekspert
IP zapisane
Niestety legalnie chyba sobie nie zobaczysz dopoki nie kupisz bo bez rejestracji do pełnej wersji nie można dodać żadnego tła :( a przynajmniej w wersji testowej 2.0 nie można było. Wie ktoś jak to teraz wygląda ? Bo aktualnie nie mam możliwości ściągnięcia i sprawdzenia.

michau

Ekspert
IP zapisane
Windows Vista Ultimate i po co mi dodatkowe programy ;) Ale i tak z tej funkcji nie korzystam bo już się znudziło ;)

Mercor

Ekspert
IP zapisane
No niestety nie wszystkich stać na Vistę Ultimate ;) Ale fakt, DreamScene po jakimś czasie męczy i tęskni się za stałą tapetą.

michau

Ekspert
IP zapisane
za 470zł można już kupić wersję OEM :) Gdyby może było więcej dodatków do DS to może by się tak nie nudził i nie męczył.

Mercor

Ekspert
IP zapisane
No właśnie 470zł, a Home Premium 299zł - i tu jest ta różnica bo dodatków Ultimate jest w sumie nie aż tak wiele, a ludzie jak to ludzie - kieszeń najbardziej unerwioną częścią ciała - wolą tańsze ;) Chociaż na temat Ultimate się nie wypowiem bo nie korzystałem. Co ciekawego prócz DreamScene oferuje ?