Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ludziom podoba się Linux… gdy myślą, że to Windows.

<< < (2/9) > >>

sCooBy^:
Hehe i niby ocena systemu na ulicy przez parę minut, gdzieś w mieście jest obiektywna??
A niech rozdadzą 100 laptopów z tym linshitem na miesiąc losowo wybranym osobom i potem pochwalą się zebranymi opiniami hehe.

Zobaczymy co ludziska powiedzą jak do kompa zaczną podłączać różne gadgety. Itd, itd, itd...

gothmori:
gier owszem wielu nie ma ale instalacja to pobranie paczki, kliknięcie, wpisanie hasła i kliknięcie na przycisk zainstaluj :)
ale jak by pomyśleć czy taki pan businessman albo starsza pani lub nastolatka... czy oni będą chcieli mucić w jakieś djablo albo inne gjetea? ;> jak pan myśli panie ziebal?

sCooBy^ do znacznej większości gadżetów są sterowniki na płycie ;] jak by był bum na linuxa to producenci zaczęliby dostarczać stery ;] zauwaz że z macami i gadżetami jest podobnie a np. do mojego keyboardu na maca nie ma sterów ;] a jednak mają te 10% ;] i ludzie wychwalają maca ;]

lukas_gab:
Ja tam w linuksie jarałem sie TWM i kafelkami typu DWM , ostatnio interesuje się fvwm i one sa fajne i tylko one - bo są flexible ;p Inny WM tego nie potrafi , już nie mówiąc o windowsie ;p . Mam plan połączenia fvwm z windowsem , ciekawe czy mi się uda ;p . A co do gnome czy kde .... i tak są wolniejsze od windowsa w stylu klasycznym ...

Ej panie ! Ty mi diablo nie obrażaj ! To poważna gra i grają w nią poważni ludzie ;p No może z tą poważnością przesadziłem , ale mam klan w którym grają ludzi wcale nie dziecinni ... np. redaktor gazety pewnej ;p W wrześniu nawet stawiam serwer do diablo :D

sCooBy^:

--- Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 13:21:31 ---gier owszem wielu nie ma ale instalacja to pobranie paczki, kliknięcie, wpisanie hasła i kliknięcie na przycisk zainstaluj :)
ale jak by pomyśleć czy taki pan businessman albo starsza pani lub nastolatka... czy oni będą chcieli mucić w jakieś djablo albo inne gjetea? ;> jak pan myśli panie ziebal?

sCooBy^ do znacznej większości gadżetów są sterowniki na płycie ;] jak by był bum na linuxa to producenci zaczęliby dostarczać stery ;] zauwaz że z macami i gadżetami jest podobnie a np. do mojego keyboardu na maca nie ma sterów ;] a jednak mają te 10% ;] i ludzie wychwalają maca ;]

--- Koniec cytatu ---

Zajmujesz się muzą? I teraz powiedz mi jaki program na linuxa dorównuje choćby 10 procentom możliwości FL Studio czy Adobe Audition? (obróbka próbek)

gothmori:
lukas_gab wśród graczy GTA też zdarzają się normalni ludzie ;] znam nawet kilku ;] co do stylu klasycznego to wynalazek z czasów win 3.11 (wtedy już wyglądało to jak styl klasyczny) więc porównywać nie ma co ;] wypróbuj antico ;] screeny: http://morietto.cba.pl/gareria/Antico/index.html  radziłbym przejrzeć szybko bo niedługo przebudowuję galerię ;p przepisuję motyw chameleon tak aby nawiązywał do nowego motywu bloga (i był z nim zintegrowany) który już jest prawie gotowy ;] kde 4 to wynalazek dla nowych desktopów choć przyznam że udało mi się dojść do wyniku poniżej 200mb... z gnome udało mi się dojść do 120mb ramu bez problemu ponieważ z reguły wacha się koło 200... ale tego typu wynalazki to już mają być na desktop nowoczesny  ;] ale jeśli chodzi o lekkość... mam kde 4.2.0 i działają mi wszystkie efekty z kwin w przeciwieństwie do aero wiec... jest lekko (grafika radeon 9250 128 mb vram pixelshader 1.4) ;] efekty chodzą płynnie ;] ale dla chciących zaoszczędzić są konfiguracje typu xfce-panel + fluxbox + thunar.. w ogóle xfce jest bardzo lekkie i atrakcyjne ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej