Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Testy Windows 7 3DMark06
TonyM:
--- Cytat: barthd w 17 Luty 2009, 21:58:03 ---jeżeli chcemy wymiatać sobie w benchamrkach to może i xp rzazi... ale xp nie oferuje mi tego co oferuje mi 7. Stabilność, jakość, wygląd. Mogę mieć 5 fpsów mniej w jakiejś grze czy 20-25% mniej w jakimś benchamrku, stawiam na jakość nie ilość ;)
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli ktoś ma w XP 20fps, a w win7 15 to chyba robi różnice nie?... co to wuglądu sie zgodze, że nie ma co porównywać, jakość? nie wiem o co chodzi... a stabilność? ja mam XP już (raczej tylko) 4 lata... i żadnego niekontrolowanego BSODa nie miałem no może 1-2 na 4 lata... to chyba dobry wynik co nie? jak ktoś się zna na rzeczy to nie ma prawa niebieski ekranik wyskoczyć...
Nie wiem czemu bronie XPka, ale pewnie dlatego, że mam słaby sprzęt i XP tylko wchodzi w rachubę... Jak ktoś ma 2-4 rdzenie to XP jest dla niego czymś żałosnym...
Precello:
Dobrze mówicie ;) Też jestem tego zdania, że W7 (wcześniej Vista ale przez tylko poł roku) oferuje lepszy wygląd, lepszą funkcjonalność niż Xp, pod warunkiem, że posiada się odpowiedni PC ;]
A co do gier - Tylko Crysis jest aż tak bardzo wymagający (z gier, ktore sam gram, choć nie przepadam za strzelankami, dlatego mam go zainstalowanego na awaryjnym XP, dlatego najlepiej w niego grać na XP) toteż do innych gier(PES2009, FIFA2009, HeroesV, C&C..., rózne MMORPG itp...) spokojnie moge używać w7 :)
A jak bedzie po premierze w7 z jej kompatybilnością z grami i sterownikami... Zobaczymy :)
Jooseph:
Na GFie? Nawet nie patrzyłem na temperatury ;P Przeszedł 5h test w AtiTools to chyba nie ma problemów. Za to procek nagrzewa mi się do 85 stopni dzień w dzień :) No ale działa już na takiej temperaturze rok i ma się dobrze :)
TonyM:
w temperaturze 85C jak by chodził 4h dziennie przez rok to musiał by byś nie wiem jaki cud... max temperatura dla proca to 60C, albo pastę masz źle założoną (może jej w ogóle nie masz xD), albo cooler masz rozregulowany, bądź czujnik temperatur masz w dziwnym miejscu albo zepsuty, i ostatnia możliwość mierzyłeś temperaturę w Speed Fan'ie xD...
japan:
Ewentualnie mocno zakurzony wiatraczek na CPU ;D
no co? ja tak miałem xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej