Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Wersje Windows 7 ogłoszone

<< < (5/22) > >>

Mercor:

--- Cytat: PiasQ w 04 Luty 2009, 00:39:13 ---
--- Cytat: Mercor w 04 Luty 2009, 00:23:33 ---Ehh, jak zwykle, masa wersji ktore procz ceny nie beda sie roznily praktycznie niczym. No chyba ze ktos widzi jakies drastyczne roznice miedzy przykladowo Vista Home Premium i Business ? Bo ja nie bardzo, a przynajmniej nie sa to roznice dla ktorych warto by bylo zaplacic taka roznice w cenie.

--- Koniec cytatu ---
Business nie ma niestety Media Center i innego stuffu związanego z rozrywką ... ma za to więcej narzędzi administracyjnych itp. Ultimate to HP + Business

--- Koniec cytatu ---

ok, wyrazna roznica, przyznam...ale czy to wystarczajacy powod dla takiej roznicy w cenie ? Przykladam sie do opinii - powinno byc Home i Pro\Ultimate czy jakkolwiek to nazwa...byloby niezle.

A tu zart Steve`a Jobsa na temat windowsa - moim zdaniem trafny :

http://youtube.com/watch?v=gtSDlSVDibA

revanmj:
Nie wiem skąd polskie serwisy wytrzasnęły, że będzie 6 wersji, na stronie Paul'a Thurrott'a jest napisane, że ma być 5 przy czym w detalu zasadniczo tylko 2 - Home Premium i Professional. Poza tym Starter tylko dla krajów rozwijających się, Enterprise dla firm z SA, a Ultimate ma mieć ograniczoną dostępność i jest tak naprawdę wersją Enterprise dla zwykłych użytkowników. JCXP.net też tak ma, także nie wiem skąd IDG.pl czy dobreprogramy mają informację, że będzie np. Home Basic  ???

Źródło: Paul Thurrott, JCXP.net

Czujny:

--- Cytat: revanmj w 04 Luty 2009, 15:24:50 ---Nie wiem skąd polskie serwisy wytrzasnęły, że będzie 6 wersji, na stronie Paul'a Thurrott'a jest napisane, że ma być 5 przy czym w detalu zasadniczo tylko 2 - Home Premium i Professional. Poza tym Starter tylko dla krajów rozwijających się, Enterprise dla firm z SA, a Ultimate ma mieć ograniczoną dostępność i jest tak naprawdę wersją Enterprise dla zwykłych użytkowników. I dla zwykłego usera mają być . JCXP.net też tak ma, także nie wiem skąd IDG.pl czy dobreprogramy mają informację, że będzie np. Home Basic  ???

Źródło: Paul Thurrott, JCXP.net

--- Koniec cytatu ---

no i to jest świetna informacja ;)

gregor_y:

--- Cytat: Mercor w 04 Luty 2009, 15:21:25 ---A tu zart Steve`a Jobsa na temat windowsa - moim zdaniem trafny :

--- Koniec cytatu ---

Apple tylko potrafi sobie robic jaja z innych? dodaj cene sprzetu + Mac OS X...jak by Apple było wporządku to by można było na normalnym PC wersje zainstalowac a nie jakies przerobione wersje...

lukas_gab:

--- Cytat: gregor_y w 04 Luty 2009, 15:42:06 ---
--- Cytat: Mercor w 04 Luty 2009, 15:21:25 ---A tu zart Steve`a Jobsa na temat windowsa - moim zdaniem trafny :

--- Koniec cytatu ---

Apple tylko potrafi sobie robic jaja z innych? dodaj cene sprzetu + Mac OS X...jak by Apple było wporządku to by można było na normalnym PC wersje zainstalowac a nie jakies przerobione wersje...

--- Koniec cytatu ---

Wtedy to by prysnął czar maka i mak stal by się jednym z tych złowieszczych i gburowatych bsd , gdzie jądro jest tak zgrzybiałe ze nie obsługuje połowy sprzętu nie mówiąc o kolegach z VIA i AMD ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej