Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 już 3 października? (?)
Czujny:
--- Cytuj ---Windows 7 już 3 października?
02.02.2009, 16:14 Autor/Wprowadził: gniemirowski
Dotychczas spodziewano się, że Windows 7 pojawi się na przełomie 2009 i 2010 roku. Wygląda jednak na to, że zostanie wydany już na początku października.
Informacje takie podaje serwis Ars Technica powołując się na szwedzki blog Microsoftu przeznaczony dla partnerów. W chwili pisania tego newsa wpis w blogu, do którego linkuje Ars Technica jednak nie był dostępny. Miało z niego wynikać, że 26 lutego odbędzie się Microsoft Windows 7 Summit. Na początku kwietnia, po targach CeBIT miałaby zostać wydana wersja kandydująca. Na czerwiec, lipiec i sierpień planowane są prezentacje Windows 7. Szacowaną datą wydania wersji RTM jest 3 października. Spekuluje się też, że w lutym Microsoft wyda kolejny build dla testerów.
Powyższe informacje mają charakter pogłosek. Microsoft nadal oficjalnie nie podaje żadnych konkretnych dat wydania Windows 7. W każdym razie należy pamiętać, że podobnie jak w przypadku Visty, od RTM (ready to manufacture) do ukazania się nowego Windows w sklepach (general availability) może upłynąć kilka miesięcy, szczególnie dla mniej popularnych wersji językowych, w tym takich jak polska.
--- Koniec cytatu ---
Źródło: DobreProgramy.pl
dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=10730&Windows+7+juz+3+pazdziernika?
Poważnie się zastanawiam nad wyborem angielskiej wersji językowej :) Boję się tylko, że 7 wyjdzie za szybko, mogę jechać na buildach i innych po sierpniu jeszcze i z ponad pół roku, byle tylko 7 wyszła dopracowana, mająca mniej błędów...
tbgkol:
No nie. Zrobią po prostu mniej pamięciożerną Vistę. I po co komuś taki klocek bez nowych funkcji. Właśnie stracili klienta, bo na pewno nie będę kupował w7 dla mniejszej pamięciożerności. :P
lukas_gab:
a mi funkcjonalnosc visty odpowiada , coprawa mogli by dołożyć virtualne pulpity ale skoro będzie funkcjonalność visty i zwinność xp to dlaczego nie - swietne srodowisko pracy . Nie chcecie chyba zrobić z windowsa krówki niczym distro linuksa- jakies gigantyczne fedory z compizem i 3fpulpitem etc co jest totalnie niepotrzebne .
tbgkol:
No właśnie, mnie Vista i jej szybkość odpowiada więc nie mam o co kupować w7. ;)
lukas_gab:
Jak odpale cada i zaczne sobie mebelki rysować to zaczyna mulic , jak się zapomne i za dużo zaczne rysować ;p . Dodam ze na 7 czy xp chodzi szybciutko ;p W zasadzie to ciekawe dlaczego tak jest bo jądro niby takie samo i zmian wielkich nie ma a jednak .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej