Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Drivery do Ir-Dy
japan:
--- Cytat: Dox w 03 Luty 2009, 15:32:24 ---
--- Cytat: fazzowicz w 03 Luty 2009, 00:36:52 ---http://odsiebie.com/pokaz/1459631---e275.html
--- Koniec cytatu ---
Te sterowniki niestety nie działają
--- Koniec cytatu ---
Próbowałeś tryb kompatybilności? Próbowałeś wyciągnąć inf i instalować przez menadżer urządzeń?
Dox:
ten sterownik mi jest potrzebny IrDA Fast Infrared Port 5.2.3790.1289
Dox:
--- Cytat: japan w 03 Luty 2009, 15:34:28 ---Próbowałeś tryb kompatybilności? Próbowałeś wyciągnąć inf i instalować przez menadżer urządzeń?
--- Koniec cytatu ---
Próbowałem i nic :-\
c!No:
nie wiem czy w ogóle jest sens szukać na siłę sterówników. Zainstalowałem IRDE USB (noname siakaś) na kompie, niestety transmisji danych pomiędzy HTC(PDA)/PC a potem NOKIA6233/PC przez podczerwień w żaden sposób nie udało mi się uruchomić, ani pcsuite, ani żadne inne programy pokrewne do eksploracji nie współpracowały. Za to częściowo działa pilot do kompa :d IV RC201, również program pilottv na odpalony z palmtopa dość gładko wykonuje polecenia ale tylko te proste (przewin/start/stop/vol/chanel/zamknij/on/off). Funkcje te można wykorzystać w winamp/wmp/wmc i paru innych programach medialnych wcześniej konfigurując odpowiednie skróty. próbowałem odpowiednie skróty klawiaturowe pilota przypisać różnym programom by uruchomić jakiś program (np winamp) windows w ogóle nie wykonuje polecenia. działa tylko w programach odpalonych ręcznie
Dox:
znalazłem sterowniki : IBM Thinkpad Infrared Fast port. zainstalowałem je przez panel sterowania i pisze The required line was not found in the INF. Czy ktoś wie skąd pobrać ten plik .inf???
Nawigacja
Idź do wersji pełnej