Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows Seven bardziej modularny niż Vista?

<< < (7/10) > >>

lukasz21:

--- Cytat: michau w 28 Lipiec 2008, 22:29:35 ---A przy pomocy tego?
start > uruchom > ftp

albo jakiś program do ftp i ścieżka do wersji 3.0.1 pl
ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.0.1/win32/pl/

--- Koniec cytatu ---

Jak chcesz uruchomić ftp ze startu to też potrzebna jest przeglądarka, tak samo w opcji Start/Wyszukaj/Wyszukaj w internecie.Ja nie mam tergo problemu te programy które używam mam na płytce DVD i nie muszę się o to martwić.

michau:

--- Cytat: revanmj w 29 Lipiec 2008, 08:01:57 ---ale czy przeciętny szary użytkownik na to wpadnie? Poza tym obstawiam, że nie znasz tego adresu na pamięć :P

--- Koniec cytatu ---

przeciętny używa IE :P a adres ftp://ftp.mozilla.org/ to idzie się domyślić, jakby byłby Ci bardzo potrzebny to byś doszedł metodą prób i błędów :) albo kolega wysłałby Ci przez GG :P

Ja też nie mam problemu bo plik instalacyjny ze świeżym liskiem zawsze gdzieś na dysku się znajdzie :P

Mercor:

--- Cytat: michau w 28 Lipiec 2008, 22:29:35 ---A przy pomocy tego?
start > uruchom > ftp

albo jakiś program do ftp i ścieżka do wersji 3.0.1 pl
ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.0.1/win32/pl/

--- Koniec cytatu ---

Windows z założenia miał i ma być systemem "idiot-friendly" więc taka opcja chyba odpada ;)

michau:
I oto chodzi, że system jest dla ludzi a nie ludzie dla systemu. To system ma być przyjazny dla użytkownika a nie użytkownik ma się narobić, żeby coś zrobić np. zainstalować program. Kto by chciał ręcznie wszystko kopiować i dodawać biblioteki itp... Nie mówię, że systemy Unixowe są be bo są dobre ale Windowsa łatwiej się obsługuje i dlatego więcej użytkowników korzysta z Okienek.

revanmj:
gdyby tak wszyscy chcieli systemu przyjaznego to Mac OS byłby bardzo popularny (w sumie popularność rośnie)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej