Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows Seven bardziej modularny niż Vista?
Mercor:
A mnie się wydaje że MS tak naprawde wcale nie chce tak robić, ale poniekąd zostaje to na nim wymuszone - fanów FireFoxa na przykład jest już tak wielu że być może MS chce się skupić na samym systemie i dostarczaniu usług niż koncentrować się na dokładaniu masy oprogramowania ( w tym przypadku IE ) do systemu, z którego potem przynajmniej 50% ludzi i tak nie korzysta. Z drugiej strony nie wiem czy to takie fajne jak każda czynność będzie wymagała instalacji nowego oprogramowania...To taka moja myśl tylko :)
revanmj:
no i tu właśnie pojawia się problem tego rodzaju, że jedni chcą mieć od razu wszystko w systemie, a drudzy woleli by dostać goły system i doinstalować co im trzeba
lukasz21:
Ja już bym wolał poświęcić trochę więcej czasu i zainstalować wszystkie potrzebne programy niż mieć pełno śmieci na dysku. Co do IE to nie da się rozdzialić go od Windowsa bo korzysta on z silnika IE i jak go usuniesz to może być niestabilny, chyba, że Win7 już nie będzie od niego uzależniony. Co innego z samym IE, którego można usunąć ale wtedy część witryn które wymagają Internet Explorera nie będą dobrze działać.
michau:
Microsoft dobrze wie co robi - przykład IE :) Cwaniaki :D
urban92:
Kiedyś znalazłem baaardzo długą listę komponentów w Windows XP, które przestaną działać, jak wywalimy IE :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej