Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 RTM

<< < (14/77) > >>

freak78:
Witam, a tak własciwie jakie macie pierwsze wrażenia z używania systemu? Co zauważyliście że jest nie tak, albo właśnie bardzo dobre? U mnie wyglada to tak, a więc w Win8 RTM jak wiadomo jest wbudowany flash player, ale jest niestety mały zgrzyt, bo jak włączę pierwszy raz youtube, to zdarza się że sterownik nvidii przestał odpowiadać... Po drugiej próbie (odświeżenie url) już jest gitara, stery mam najnowsze NV do windows 8, wygląda na to, że nie działa akceleracja video przeglądarki IE10 tak jak powinna... Reszta jak na razie OK, tyle tylko, że zarządzanie energią procesora jest nieco inne, mnożnik CPU zmienia się "płynniej" z mniejszymi skokami, niż w win8 consumer preview, i wcześniejszych...    

PS: Licznik resetowania stanu licencji w tym systemie wynosi 1000, dałem na próbę rearm i zmienił się na 999, wygląda na to że się da więcej niż 3 razy zmieniać klucz produktu... W zasadzie w harmonogramie zadań można by to było zautomatyzować, co by co miesiąc wykonywało się polecenie slmgr /rearm...

--- Cytat: adr43 w 09 Sierpień 2012, 14:50:32 ---a ja mam pytanie czy integracja z obrazem iso tego pakietu jezykowego pl przebiega tak samo jak w przypadku windows 7 ?
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1333.0.html

--- Koniec cytatu ---

Właśnie nagrywam próbne ISO PL na płytę, da się tak zrobić, ale nie ma w win8 polecenia intlcfg.exe, trzeba kombinować z dism, na razie integracja LP jest w fazie testów, bo nie poszło mi kilka rzeczy, i może nie być tak jak trzeba... W setupie jest już do wyboru język pl i eng, ale dopiero po testach okaże się czy wszystko gra, pominałem spolszczanie boot.wim na razie...

qnex:
Czy jest jakiś sposób na wyłączenie metro w RTM'ie i przywrócenie Menu Start w takiej formie jaka była w Windowsie 7? Już kilka razy próbowałem się zaaklimatyzować i po prostu nie umiem, jest dla mnie kompletnie nieintuicyjne i jakieś niespójne. Brak konsekwencji: albo robimy nowy interfejs i będzie on w całym systemie, albo zostawiamy stary, a nie tak jak jest teraz 15% metro, 85% tego co było do tej pory. Niektóre funkcje się dublują, niektóre ustawienia są tu, inne tam. Mały bałagan powstał (a Windows nigdy nie był zbyt uporządkowany).
Nie zdecyduję się raczej na przesiadkę, bo w sumie jedyną rzeczą, która jest na prawdę na plus, to nowy interfejs operacji na plikach (wytnij/kopiuj - wklej).
System może i działa ciut szybciej niż poprzednik, ale nie jest to jakaś kolosalna zmiana. Może na wolniejszym komputerze będzie to bardziej widoczne. Zużycie RAM'u takie same. Windows 7 na SSD działa szybciej niż Windows 8 na przyzwoitym HDD, co nikogo chyba nie dziwi, jednak jest całkiem żwawy na tym HDD i uruchamia się 15 sekund. To duże przyśpieszenie względem siódemki, która też kiedyś była na tym HDD. Nie jestem pewien tylko czy ósemka się wyłącza tak jak 7, czy stosuje hibernację plików systemowych, a tylko konto użytkownika jest wczytywane na nowo, bo coś mi się kiedyś obiło o uszy takie rozwiązanie.

serenity15:
było wcześniej podane. Czytaj cały temat a nie ostatni post.
http://forums.mydigitallife.info/threads/35189-Windows-7-explorer-for-Windows-8

freak78:
A więc skopałem iso, nie wszystko poszło jak należy przy spolszczaniu... Trzeba kombinować dalej :)

qnex:

--- Cytat: serenity15 w 10 Sierpień 2012, 19:57:39 ---było wcześniej podane. Czytaj cały temat a nie ostatni post.
http://forums.mydigitallife.info/threads/35189-Windows-7-explorer-for-Windows-8

--- Koniec cytatu ---

Przeczytałem o tym wcześniej, jednak za pierwszym razem pomyliłem jeden plik i nie zadziałało. Tym razem się udało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej