Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 RTM
kamiton:
kluczy pełno w sieci, mi jakos nie sprawdzili do tej pory, a mam od czasu jak sie tylko pojawił 8 w sieci w wersji rtm
Jaszczur:
A u mnie była policja i sprawdzali Windowsa. Orientujecie się może panowie czy mają prawo sprawdzać to bez nakazu? Do mnie przyszli rano i powiedzieli, że "rutynowa kontrola stanu oprogramowania", a jak zapytałem co jak odmówię, to powiedzieli, że nie mam co odmawiać bo to nie jest przeszukanie. Najpierw obmacali pudełko od Visty i szukali naklejki na budzie, kazali włączyć kompa, a że miałem Win8 to chcieli klucz od niego, pokazałem im ten z maila, zrobili zdjęcia, mnie spisali, wzięli numer kom. i wyszli. Do znajomego z osiedla jak wpadli tydzień po mnie to zajęli cały komputer, ale on miał Win7 i chyba nie miał żadnego org. Windowsa. Moje podejrzenie to po prostu ktoś mnie sprzedał :P Koniec opowieści.
igbron:
W policji istnieje specjalna komórka do sprawdzania między innymi legalność posiadanego systemu i innego oprogramowania. Mają do tego uprawnienia i mogą to robić legalnie. Być może jakiś Twój "usłużny" przyjaciel złożył na Ciebie anonimowe doniesienia, albo jakiś inna wiewiórka.
Jaszczur:
Zawsze myślałem, że jak już wchodzą to wszystkim się interesują, a u mnie akurat mieliby czym, pełno płyt, sterta dysków na widoku, a oni tylko Windows i nara. Dwóch panów, tajniak (dobrze mi znany :D) i strzelam, że biegły sądowy bo on wszystko sprawdzał. Będą dzwonić jak coś ustalą. Dziwne, że nic ze sobą nie zabrali ;)
kamiton:
no zawsze mogli zabrac hmm kanarka z klatki , a niech lata na wolnosci ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej