Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 RTM

<< < (47/77) > >>

freak78:

--- Cytat: brutus300 w 22 Sierpnia 2012, 18:15:03 ---Teraz a raczej nadal mam problem z czcionką w metro, to znaczy, czcionka jest poszarpana, po sekundzie/dwóch się rozmywa w oczach i staje się nieczytelna!! jakieś nowe zabezpieczenie czy co ale nie sądzę, miałem to samo w Enterprise, nie wiem o co kaman,
To moje na razie jedyne zmartwienie!

Prośba o pomoc w ustaleniu co to może być.

--- Koniec cytatu ---

Witam, miałem zbliżony problem, mianowicie nawet w wersji release preview już on występował, mam kartę GF9600 GSO, i nawet najnowsze stery pod w8 robia ten problem, czcionka w metro niewyraźna, a wyraźniejsza na elemencie aktywnym, czyli np. jak najechałem myszą na kafelek, i u mnie niewyraźną czcionkę w metro, i nie tylko powodowało ustawienie włączonego antyaliasingu fxaa w panelu sterowania nvidia w ustawieniach 3d i zarządzanie ogólnymi ustawieniami 3d, i jak jest włączony antyaliasing fxaa to też są nieprawidłowo wyświetlane elementy metro np. w personalizacji systemu... Tak że może to być od sterownika graficznego, można też pokombinować z wygładzaniem czcionek, u mnie nie działało, ten antyaliasing wszystko psuł, bo sobie włączyłem co by sterownik narzucał go na wszystkie gierki 3d :)

BruTUs:

--- Cytat: freak78 w 22 Sierpnia 2012, 21:08:07 ---
--- Cytat: brutus300 w 22 Sierpnia 2012, 18:15:03 ---Teraz a raczej nadal mam problem z czcionką w metro, to znaczy, czcionka jest poszarpana, po sekundzie/dwóch się rozmywa w oczach i staje się nieczytelna!! jakieś nowe zabezpieczenie czy co ale nie sądzę, miałem to samo w Enterprise, nie wiem o co kaman,
To moje na razie jedyne zmartwienie!

Prośba o pomoc w ustaleniu co to może być.

--- Koniec cytatu ---

Witam, miałem zbliżony problem, mianowicie nawet w wersji release preview już on występował, mam kartę GF9600 GSO, i nawet najnowsze stery pod w8 robia ten problem, czcionka w metro niewyraźna, a wyraźniejsza na elemencie aktywnym, czyli np. jak najechałem myszą na kafelek, i u mnie niewyraźną czcionkę w metro, i nie tylko powodowało ustawienie włączonego antyaliasingu fxaa w panelu sterowania nvidia w ustawieniach 3d i zarządzanie ogólnymi ustawieniami 3d, i jak jest włączony antyaliasing fxaa to też są nieprawidłowo wyświetlane elementy metro np. w personalizacji systemu... Tak że może to być od sterownika graficznego, można też pokombinować z wygładzaniem czcionek, u mnie nie działało, ten antyaliasing wszystko psuł, bo sobie włączyłem co by sterownik narzucał go na wszystkie gierki 3d :)

--- Koniec cytatu ---

Pokombinowałem ze sterownikami i jest wspaniale teraz, W CCC zmieniłem aliasing i wymuszanie aliasingu tak jak proponowałeś. dzięki za podpowiedź!
Na pewno już do 7ki nie wrócę  mimo, że posiadam oryginalny system, pójdzie do lapka a na desku pozostanie już tylko 8ka. Jeszcze raz dziękuję.

Testuję gry, które wyszły jakiś czas temu i zrobię update do innego tematu go grach w win8.

P.S. 2xSamsung 830 raid0 - sekwencyjnie: odczyt 970MB/s, zapis 630MB/s na Z77 czipsecie!

kamiton:
odp na p.s. no rewelacja te prędkości  ;D

freak78:

--- Cytuj ---Pokombinowałem ze sterownikami i jest wspaniale teraz...
--- Koniec cytatu ---

Witam, a więc problem jednak nie jest odosobniony, Microsoft skrewił trochę sprawę z tym że antyaliasing na shaderach chrzani metro UI, zwykły AA nie robi takich problemów...

loituma:
Kurrrrcze! A ja robię już chyba 6 podejście do ósemki i jakoś nie mogę się przekonać. Jakieś takie uczucia ambiwalentne mam  ;D
Za stary się już robię, czy co  ???

(uczucie ambiwalentne - tłumaczę dla młodszego grona forum - to takie uczucie, jak twoja teściowa, wjeżdża twoim nowym jaguarem w... przepaść)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej