Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 RTM

<< < (46/77) > >>

BC:
Gdzie mógłbym znaleźć jakieś linki do Server 2012 PL bo nie da się zaktualizować Server 2008 R2 PL za pomocą obrazu EN-US wersji 2012. Chciałem zobaczyć jaka będzie zgodność nowego systemu z zainstalowanymi programami. Komputer z serverem zwirtualizowałem za pomocą oprogramowania VMware.

Będę wdzięczny za pomoc.

Mefi:

--- Cytat: freak78 w 20 Sierpnia 2012, 17:16:49 ---Witam, panie i panowie, rozpracujcie jedną rzecz, czyżby pamiętny timernuker? Mianowicie znalazłem ciekawostkę: proszę wejść do rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform\Plugins\ i wywalić cały podklucz "Object" wraz z zawartością, a potem restart i wejść we właściwości mój komputer, i co ? U mnie jest "aktywacja systemu windows : identyfikator produktu: niedostępne"...   Teraz pora rozpracować do jakich plików odnoszą się wpisy w rejestrze w podkluczu "obiects" i możnaby spróbować napisać timernukera dla w8... Dziwne, żeby wyłączyć aktywację wystarczy wywalić wpisy z rejestru... Zrobiłem kopię tej całej gałęzi do pliku reg, więc sam sobie popatrzę, ale może programiści z naszego forum napiszą "gotowca" :)

Oczywiście nie zmienia to faktu, że windows nie został aktywowany, nie można spersonalizować ekranu startowego, ale wywalenie "obiect" z rejestru działa podobnie jak timernuker z w7... W podkluczu "obiects" są identyfikatory usług i modułów SPP, trzeba by teraz namierzyć je w postaci fizycznych plików i sprawdzić, które można przemianować jak to robił timernuker z w7... Windows Update działa normalnie mimo że identyfikator produktu: Niedostępne... Myślę że MS szybko puści łatę na coś takiego...

Posunąłem się dalej, wywaliłem co się dało z podklucza "software protection platform" i nie ma aktywacji, slmgr nie działa, ani dlv ani ato, nie działa po prostu SPP... SLUI działa, wiadomo, nie został usunięty, jest tam napisane, że system nie został aktywowany, ale po kliknięciu "uaktywnij" wywala błąd taki jak przy slmgr /ato co oczywiście jest zrozumiałe, zastanawiam się czy bomba czasowa po wyłączeniu SPP też została "wyłączona"

--- Koniec cytatu ---

- jeśli się nie mylę to co ty zrobiłeś można zrobić komendą ( slmgr /upk ) czy jakoś tak i kasuje jakiś tam klucz z aktywacji czy sam klucz windowsa - bo tak mi się wydaje

- można też spróbować cofnąć zegary i pobawić się komendami /upk, /dlv - czy jakoś tak, ipk to z kluczem, /ato

freak78:

--- Cytat: Mefi w 21 Sierpnia 2012, 00:20:19 ---- jeśli się nie mylę to co ty zrobiłeś można zrobić komendą ( slmgr /upk ) czy jakoś tak i kasuje jakiś tam klucz z aktywacji czy sam klucz windowsa - bo tak mi się wydaje

- można też spróbować cofnąć zegary i pobawić się komendami /upk, /dlv - czy jakoś tak, ipk to z kluczem, /ato

--- Koniec cytatu ---

Ta komenda odinstalowuje klucze produktu, a ja to wywaliłem całkiem, wywalając wpisy z rejestru spowodowałem że nie działają w ogóle usługi SPP, i slmgr z dowolnym parametrem nie działa, wywala kod błędu, a po odinstalowaniu klucza nadal we właściwościach systemu będzie że system nie został aktywowany, a ja mam po prostu: Niedostępne... Nie wywalałem klucza windowsa :) Identycznie było na W7 po timernukerze, slmgr nie działał...

Tutaj: http://forums.mydigitallife.info/threads/36429-Registry-trick-to-gain-umlimited-time-access-in-windows-8-enterprise chłopaki też o tym samym piszą... :)

Fakt, po komendzie wyrzucającej klucze jest faktycznie identyfikator produktu: niedostępne, ale usługi działają i wpisy w rejestrze są.

lysyn:
Spolszczyłem Wim 8 Ent. ale pomoc jest w jez. angielskim? Da sie to zmienic? Czy tak ma byc?

BruTUs:
z tego co pamiętam było tak samo jak w win7 więc pewnie trzeba poczekać...
Ja natomiast zrezygnowałem z wersji Enterprise x64 i zainstalowałem wersje PRO x64 po czym dzwoniąc do M$ aktywowałem sobie system właśnie przed chwilą:)
Dodatkowo poszukuję lang paka do wersji pro x64 (vl). Byłbym wdzięczny o pomoc w tym na PW.
Możliwe jest, że pasuje lang od zwykłej wersji? Chodzi mi o to czy jest tylko jedna wersja lang paka, czy jest rozdzielone na poszczególne edycje?
Bardzo wdzieczny byłbym za pomoc.

edit,
Pasował lang ten co miałem więc bezproblemowo się spolszczył ale pomoc jak to wcześniej zauważono jest po angielsku.

Teraz a raczej nadal mam problem z czcionką w metro, to znaczy, czcionka jest poszarpana, po sekundzie/dwóch się rozmywa w oczach i staje się nieczytelna!! jakieś nowe zabezpieczenie czy co ale nie sądzę, miałem to samo w Enterprise, nie wiem o co kaman,
To moje na razie jedyne zmartwienie!

Prośba o pomoc w ustaleniu co to może być.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej