Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Consumer Preview Final Build
popuri11:
Może mi ktoś powie jak wejść w tryb awaryjny w Windows 8 ? .
nie działa NET Framework 4 i 4.5 Beta
kamiton:
mlkgmk - juz gdzies na forum wrzucałem poprawke do asusów.
hah znalazłem - sprobuj tak :
1) Ściągnij sobie najnowszy sterownik dla swojej karty ze strony www.ati.com
2) Uruchom instalator sterownika, który wypakuje pliki do c:/ATI/SUPPORT (nie kontynuuj instalacji, tylko kliknij anuluj).
3) Ściągnij i uruchom Mobility Modder ([strona nie jest już dostępna]) - wybierz odpowiedni katalog (np. C:\ATI\SUPPORT\7-4_vista32_dd_ccc_enu_44985) i kliknij modify. Po zakończeniu zamknij program.
4) Wejdź do katalogu instalacyjnego (np. C:\ATI\SUPPORT\7-4_vista32_dd_ccc_enu_44985) i uruchom setup.exe. Podczas instalacji może wyskoczyć komunikat "Driver is not WHQL certified" - ignorujemy go
5) Zrestartuj komputer
Madzia:
--- Cytat: mati150_92 w 01 Marzec 2012, 20:08:56 ---Madzia ma racje będzie zgranie ale czy nam pecetowcą to jest tak naprawdę potrzebne i stawia to wszystko na priorytet ? Microsoft poszedł na łatwiznę robiąc system dla wszystkich. Nie da się zrobić tak by wszyscy byli zadowoleni tym razem my przegraliśmy. Więc może czas PCów już się skończył według MS ?
--- Koniec cytatu ---
No właśnie tu jest problem, bo wciskają kafelki na PC na siłę, a już przy instalacji powinna być możliwość wyboru Aero lub Metro, a także w ustawieniach samego systemu.
fazzi:
Jakby ktoś coś wiedział jak włączyć normalne Aero to prosiłbym o info na forum bo oszaleję z tymi kafelkami . . .
kamiton:
ja myslałem ze po developer preview nikt nie bedzie miał zalu. Czego sie spodziewaliscie od tamtego wycieku ? transformacji 100% do waszych potrzeb ? komu sie nie podoba moze zacząc sobie kompilowac linuxa a tutaj niestety inna scieżka - sciezka microsoft który nigdy nie bedzie patrzył na wasze potrzeby tylko na potrzeby własne czyli finansowe - a jak widac idzie w dobrym kierunku, jezeli ktos tego nie rozumie to bardzo mi go szkoda. Ja gdy cos mi sie nie podoba i mi nie pasuje , nie używam tego i nie czuje potrzeby ciągłego użalania nad tym., a zwykłym noobom współczuje tylko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej