Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Consumer Preview Final Build
Mistol:
Metro jeszcze zniosę ale brak menu start sprawia mi wiele kłopotów z dostaniem się do aplikacji czy skrótów do podstawowych narzędzi.Czy już wiadomo czy da się jakoś włączyć menu start tak jak to było w developer preview?
Portal:
potwierdzam , dopisanie kluczy nic nie daje
mati150_92:
Ale ludzie po co wy chcecie zrobić z ósemki - 7 ? Podstawowe pytanie które każdy powinien sobie zadać co tak naprawdę daje nowy system i co jest lepsze niż w 7. Ja stwierdziłem że nic 7 jest najlepsza na razie. I powiem więcej Windows 7 to taki Xp a Windows 8 to taka Vista. Więc dopiero za kolejne 4 lata możemy doczekać się czegoś porządnego. Bo niestety Microsoft na wszystkich swoich konferencjach wspominał tylko o TABLETACH a co o PC ? "Będzie można przyjaźnie obsługiwać system 8 klawiaturą i myszką" ^^ Fajnie 4 lata czekaliśmy na taka nowość.
kamiton:
mati masz od tego benchmarki - sprawdz jak radzi sobie xp,jak vista,jak 7 i jak 8 z nowymi np. tytuami gier, a Nie porownuj osemki do visty - z kad ty wpadles na taki glupi pomysl?
p.s nikt nie chce zmienic 8 na 7 , chodzi o mozliwosc ulatwien a nie kompilacji.
mati150_92:
Mhym i myślisz że Windows 8 jest łatwiejszy w obsłudze niż 7 czy Xp ? W xp żeby wyłączyć komputer trzeba było start i zamknij wyłącz komputer. W 8 najechać na niewidzialne pole później w ustawienia następnie w power no i na końcu w zamykanie. Myślisz że przeciętny Nowak to ogarnie ? Wątpię. Polecam artykuł poświęcony Windows 8 na dobreprogramy.pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej