Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Consumer Preview Final Build
adam998:
--- Cytat: kamiton w 01 Marzec 2012, 08:32:54 ---
--- Cytat: Madzia w 01 Marzec 2012, 00:10:25 ---Nie mogę zainstalować na 4 letnim laptopie :-\ Instalator nie widzi dysku i chce jakieś sterowniki. Dziwne, bo Developer Preview instalował się bez problemu.
--- Koniec cytatu ---
hmm. instalacja z pendrive nie wola o sterowniki. Dziwne bo Developer Preview z dvd tez wola o takie -sam o tym pisalem ,na poczciwym lapku nie wolal a na stacjonarnym mialem sporo problemow.
Ten tez z dvd na stacjonarnym chcial,z pena polecial bez problemow.
--- Koniec cytatu ---
Witam mam pytanie zeby zainstalowac z pena, to obraz ISO systemu nalezy nagrac na pena i to wszystko, czy cos jeszcze jest potrzebne ?
Pozdrawiam
Grechu:
Będą inne wersje językowe CP w późniejszym terminie czy inne wersje językowe pojawią się dopiero w kolejnych wydaniach W8?
kamiton:
pendriva trzeba odpowiednio przygotowac - stworzyc partycje primary i z obrau iso skopiowac pliki
Matrixx:
zainstalowałem na virtualnej maszynie zobaczyłem że menu jak w tabletach i nie ma przycisku start i wyłączyłem :'( w ogóle mi się to nie podoba tzn ogólnie fajnie gdyby nie ten start bez tego Windows dla mnie umarł jeśli to usuną w retailowej wersji to ja dziękuje postoje i zostaję przy win 7 który jest absolutnym liderem w tej chwili i rządzi ;)
pozdro a wy co tym myślicie ??
Madzia:
--- Cytat: kamiton w 01 Marzec 2012, 08:32:54 ---
--- Cytat: Madzia w 01 Marzec 2012, 00:10:25 ---Nie mogę zainstalować na 4 letnim laptopie :-\ Instalator nie widzi dysku i chce jakieś sterowniki. Dziwne, bo Developer Preview instalował się bez problemu.
--- Koniec cytatu ---
hmm. instalacja z pendrive nie wola o sterowniki. Dziwne bo Developer Preview z dvd tez wola o takie -sam o tym pisalem ,na poczciwym lapku nie wolal a na stacjonarnym mialem sporo problemow.
Ten tez z dvd na stacjonarnym chcial,z pena polecial bez problemow.
--- Koniec cytatu ---
OK, spróbuję.
--- Cytat: Matrixx w 01 Marzec 2012, 10:55:07 ---zainstalowałem na virtualnej maszynie zobaczyłem że menu jak w tabletach i nie ma przycisku start i wyłączyłem :'( w ogóle mi się to nie podoba tzn ogólnie fajnie gdyby nie ten start bez tego Windows dla mnie umarł jeśli to usuną w retailowej wersji to ja dziękuje postoje i zostaję przy win 7 który jest absolutnym liderem w tej chwili i rządzi ;)
pozdro a wy co tym myślicie ??
--- Koniec cytatu ---
Przecież Metro trzeba wyłączyć i masz normalnego Windowsa.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVersion\Explorer wartość klucza RPEnabled z 1 na 0
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVersion\Explorer wartość klucza RPEnabled z 1 na 0
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej