Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 Consumer Preview Final Build

<< < (22/30) > >>

popuri11:
Nie chwaląc się ogarniam win 8 i  całe to metro , parę godzin zabawy i da się przyzwyczaić . sam system z zainstalowanymi paroma podstawowymi programami działa szybko i stabilnie , jak wyjdzie finalna wersja z dopracowanym metro to na pewno zainstaluje ten system na stałe.

freak78:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-desktop/disable-metro-ui-in-consumer-preview/d70c051b-626e-44bd-9ab6-23c719cb7120 tutaj mozna poczytac o tym czy da się wyłączyć metroUI czy nie w Consumer Preview, i czy taka opcja zostanie finalnie wdrożona w systemie, pożyjemy zobaczymy...

PS. A samo metro mozna ogarnąć, no i fajnie, że jest program Maps, fakt, że znowu przeznaczony do tabletów/smartfonów, bo chocby do GPS się przydaje, no ale tam też jest opcja włączenia własnej lokacji, no i mamy namierzanie telefonów tudzież kompów przez Microsoft... Ja nie włączyłem tej opcji, a sam Maps mi się podoba, bo szybko wczytuje mapy i widok z satelity, google maps jakies mułowate ostatnio sie zrobiło...

kamiton:

--- Cytat: mlkgmk w 01 Marzec 2012, 20:26:01 ---Panowie tak się wczuliście w te swoje subiektywne opinie, że chyba nie widzicie juz normalnych postów z prośbą. Ponawiam i proszę jeszcze raz o pomoc.

--- Cytat: mlkgmk w 01 Marzec 2012, 16:18:23 ---A poradzicie coś na problem z instalacją najnowszych sterowników AMD dla kart graficznych przygotowanych dla Customer Preview? W dzienniku instalacji pokazuje się błąd : Niepowodzenie instalacji.
Ręcznie też nie idzie bo pokazuje się, że zainstalowany jest najlepszy sterownik dla tego sprzętu.

AMD FX 4100 4x3,6
RAM Patriot 2x2GB DDR3
MOBO ASUS M5A78L-M LX v2
Grafika XFX RADEON HD 6870 1GB
DYSK SAMSUNG 200GB 7200obr/min
ZASIŁKA OCZ FATAL1TY 550W
NAGRYWARKA Lite-ON iHAS 124B

--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

juz podobno jest wsparcie na ten problem http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2011/48/amd-udostepnia-pierwsze-sterowniki-dla-windows-8.aspx

igbron:
Pomimo wewnętrznych oporów, jednak zdecydowałem się za zainstalowanie obok Windows 7, Windowsa 8 64 bit. Sam proces instalacji, na stworzonej dodatkowej partycji, poszedł bardzo gładko i o dziwo zdecydowanie szybciej niż z siódemką. Pierwsze wrażenie nawet dobre. Wkurzony byłem na chyba obowiązkową rejestracje konta na Hot-mail, bez tego za nic w świecie nie chciała instalacja dalej ruszyć i zakończyć cały ten proces. Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to zdecydowane szybsze działanie tego systemu i programów. Do metra można się szybko przyzwyczaić. Ja od razu uruchamiałem z kafelków Pulpit, i gdyby nie brak Menu Start to wszystko było by OK. Jednym słowem - można będzie chyba polubić ósemkę. Co do wcześniejszego postu dotyczącego wyłączenia Metra, to w rejestrze tego systemu nie ma tych wartości, może we wcześniejszej było. Po dopasowaniu własnego tła i kolorów da się z tym systemem żyć. Ale na razie póki co, pozostaję wierny siódemce. :-\

Madzia:

--- Cytat: igbron w 02 Marzec 2012, 16:24:27 ---i gdyby nie brak Menu Start to wszystko było by OK.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: kamiton w 01 Marzec 2012, 23:45:13 ---mozna tez zastosowac viStart : http://www.intowindows.com/start-menu-for-windows-8/
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej