Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 - tylko jedna beta, tylko jedno RC
gregor_y:
--- Cytat: japan w 01 Luty 2009, 16:09:33 ---IMO Apple właśnie dlatego nie jest tak wielkim monopolistą jak MS bo Apple ma swój świat a MS się wszędzie wciśnie :P
j/k
--- Koniec cytatu ---
hehe...wiesz Microsoft głownie koncentruje się na swoim windowsie ma ile około 90% rynku...teraz sobie pomysl że apple sprzedaje własny OS,Sprzet,Aplikacje i ma 90% rynku...apple był by wiekszym monopolista...
--- Cytat: Mercor w 01 Luty 2009, 16:11:55 ---już miałem nadzieję że MS poszedł w ślady Apple i uraczy użytkowników paroma setkami nowych funkcji ( jak w przypadku Mac Os X 10.4.x > 10.5.x przyszło ponad 300 nowych funkcji....
--- Koniec cytatu ---
300 funkcji ładnie ale dla szarego użytkownika na coś się przydadzą?
japan:
--- Cytat: lukas_gab w 01 Luty 2009, 16:29:54 ---w 7 nie miało byc nigdy jądra NT a wyszło tak bo innego lepszego nie mają ;p Miał być MiniWin
--- Koniec cytatu ---
MinWin to projekt którego początki sięgają 2003 roku. Poczynając od Visty, do każdego systemu jest 'wkładany' kawałek tego projektu. To że Windows 7 miał być zbudowany bazując na MinWin to plotka, którą media przedstawiły jako fakt po prezentacji MinWina przez Trauta w październiku 2007. Windows 7 będzie oczywiście zawierał już sporo więcej MinWina niż Vista, ale nigdy nie miał być to system w którym ten prototyp miał zastąpić kernel NT.
Chyba że mówisz o tym co MS planował jeszcze w 2001 roku - że Longhorn (obecnie Vista) będzie małym uaktualnieniem, a Blackcomb (później Vienna, obecnie Seven) dużym. Jednak już na przełomie 2002/2003 wiadomo było że tak sie nie stanie.
EDIT:
@gregor_y: żartowałem przecież (j/k - just kiddin, joke) ^^
tbgkol:
--- Cytat: Mercor w 01 Luty 2009, 16:11:55 ---Niestety muszę się zgodzić z gothmorim, troche mnie to rozczarowuje. Brak kolejnej bety = brak dalszych zmian w dużej ilości, niestety. Win7 jest bardzo dobry, szybki i stabilny, i napewno warto będzie sie na niego przesiąść, ale już miałem nadzieję że MS poszedł w ślady Apple i uraczy użytkowników paroma setkami nowych funkcji ( jak w przypadku Mac Os X 10.4.x > 10.5.x przyszło ponad 300 nowych funkcji.... ). Szkoda, lekkie zmiany interfejsu i dodanie bibliotek to troche mało...dobrze że chociaż w samej pracy system jest dobry.
--- Koniec cytatu ---
No niestety, ale ja się zawiodłem na W7 i chyba raczej go nie kupie i zostanę na Viście, bo teraz co widzę to mniej pamięciożerna Vista. A mogło być tak pięknie... Mogli trochę dłużej popracować i dać, np. wszystkie nowiości z LH przed kastracją...
gregor_y:
--- Cytat: tbgkol w 01 Luty 2009, 17:16:07 ---No niestety, ale ja się zawiodłem na W7 i chyba raczej go nie kupie i zostanę na Viście, bo teraz co widzę to mniej pamięciożerna Vista. A mogło być tak pięknie... Mogli trochę dłużej popracować i dać, np. wszystkie nowiości z LH przed kastracją...
--- Koniec cytatu ---
To chyba tylko ty... :)
tbgkol:
--- Cytat: gregor_y w 01 Luty 2009, 17:38:24 ---
--- Cytat: tbgkol w 01 Luty 2009, 17:16:07 ---No niestety, ale ja się zawiodłem na W7 i chyba raczej go nie kupie i zostanę na Viście, bo teraz co widzę to mniej pamięciożerna Vista. A mogło być tak pięknie... Mogli trochę dłużej popracować i dać, np. wszystkie nowiości z LH przed kastracją...
--- Koniec cytatu ---
To chyba tylko ty... :)
--- Koniec cytatu ---
No to podaj kilkanaście genialnych funkcji dla których przejdziesz na w7...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej