Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września

<< < (11/34) > >>

Madzia:
Prymitywne kafelki zerżnięte z prymitywnego Windows Phone to nowość ??? Dajcie spokój.

ninja64:

--- Cytat: Madzia w 16 Wrzesień 2011, 19:37:31 ---Prymitywne kafelki zerżnięte z prymitywnego Windows Phone to nowość ??? Dajcie spokój.

--- Koniec cytatu ---
Madzia masz racje że te kafelki mogłyby inaczej wyglądać też się z tym zgodzę bo uważam że mogliby wprowadzić kompozycje dla tego całego Metro UI jak już nie chcą go przerabiać :P bo nie każdemu może się podobać. Ja mam to gdzieś, byle by był wybór interfejsu graficznego jak w ubuntu/mandriva. Bo metro mi nie bardzo pasuje w pc/laptop no chyba że ktoś dysponuje dotykowym wyswietlaczem w monitorze albo laptopie ale to już co innego. Ja mam czasem problem z wyłączeniem komputera wiesza mi się na jakieś 2 min a później zamyka system to samo mam przy restarcie, rzadziej przy hibernacji albo uśpieniu, miał ktoś podobnie ? Testowane na lapku instalowany fizycznie i na pc w virtual box wersja 64 bit.

TheSilencePL:

--- Cytat: Madzia w 16 Wrzesień 2011, 19:37:31 ---Prymitywne kafelki zerżnięte z prymitywnego Windows Phone to nowość ??? Dajcie spokój.

--- Koniec cytatu ---

Droga Madziu, więc jak Ty byś widziała nowy interfejs? ;)

loituma:

--- Cytat: ninja64 w 16 Wrzesień 2011, 20:09:10 ---Ja mam czasem problem z wyłączeniem komputera wiesza mi się na jakieś 2 min a później zamyka system to samo mam przy restarcie, rzadziej przy hibernacji albo uśpieniu, miał ktoś podobnie ?

--- Koniec cytatu ---
Mam ten sam efekt. Ale szczególnie to nie przeszkadza.
System jak na razie większych problemów nie ma.

Co będzie dalej to pożyjemy, zobaczymy :)

freak78:

--- Cytat: kamiton w 16 Wrzesień 2011, 18:44:50 ---ja akurat jestem zwollennikiem nowosci - mi sie podoba , i jak do wszystkiego co nowe trzeba nabrac wprawy. ja tam nie narzekam na metro ui - powturze - podoba mi sie

--- Koniec cytatu ---

Zgadza się, fakt, jeśli chodzi o wygląd, to muszę rozkminić jak w metro wrzucić niebieską tapetkę skalara, tak jak było w 7989 odblokowanym redpillem, bo takie łyse i zielone to trochę brzydkie, no i dodać "user tiles" bo nie ma, ale samo metro, przydałby się krzyżyk do wyłączania aplikacji, tego brak, i brak też przypinania w metro dowolnych "kafelków" typu własne skróty i inne takie, ale właśnie nie powiem, podoba mi się ten cały windows, klikam po tym metro, nie powiem, można przywyknąć i nawet jest wygodne to to...:) choć oczywiście dobrze że jest aero i normalny pulpit, fajnie by było, jakby zrobili właśnie w finalnej wersji systemu przęłączanie interfejsów w locie jakąś kombinacją klawiszy, kto chce metro, ma metro, kto chce aero, ma aero i normalne menu start, i mogła by na przykład być opcja w opcjach folderów, kto chce ribbon UI to ma, kto nie, to ma interface windows 7, to by było dobre, taka elastycznośc:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej