Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września
Madzia:
--- Cytat: ninja64 w 15 Września 2011, 16:33:47 ---O jakich wadach mówisz Madzia ?? Mój kumpel zainstalował W8DP 64 bit na tablecie z 2 gb ramu gdzie siedział android i powiedział że tablet chodzi szybko. Interfejs jest dostosowany dla tabletów mam nadzieje że będzie opcja wyłączenia tego CUDA Metro UI na pc/lapku. Ale opcja ribborn w explorer mi się podoba na razie żadnych wad nie zauważyłem ale jak coś będzie nie tak to napisze :)
--- Koniec cytatu ---
To całe Metro wygląda jak system z lat 80 tych. Już na samym początku instalacji użytkownik powinien mieć wybór, czy chce normalny wygląd czy to Metro. Dlaczego Metro narzucają z góry? Po co psuć coś co jest dobre od lat?
Madzia:
:D
http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/systemy-operacyjne/2011/09/metro-metro-wszedzie-metro
freak78:
--- Cytat: Madzia w 15 Września 2011, 18:08:30 ---
--- Cytat: ninja64 w 15 Września 2011, 16:33:47 ---O jakich wadach mówisz Madzia ?? Mój kumpel zainstalował W8DP 64 bit na tablecie z 2 gb ramu gdzie siedział android i powiedział że tablet chodzi szybko. Interfejs jest dostosowany dla tabletów mam nadzieje że będzie opcja wyłączenia tego CUDA Metro UI na pc/lapku. Ale opcja ribborn w explorer mi się podoba na razie żadnych wad nie zauważyłem ale jak coś będzie nie tak to napisze :)
--- Koniec cytatu ---
To całe Metro wygląda jak system z lat 80 tych. Już na samym początku instalacji użytkownik powinien mieć wybór, czy chce normalny wygląd czy to Metro. Dlaczego Metro narzucają z góry? Po co psuć coś co jest dobre od lat?
--- Koniec cytatu ---
Jest w tym trochę racji, jak na razie wolałbym interfejs jaki jest po odblokowaniu redpillem buildu 7989, samo Metro jest na tablety, i jest biedne trochę, fakt, natomiast trzeba będzie zobaczyć czy da się taki winxs.dll podmienić właśnie z tego buildu, spatchowany oczywiście, bo redpill jako taki nie działa w tym buildzie, a więc trzeba pokombinować:)
Madzia:
Może po prostu chodzi o to, że w dzisiejszych czasach wszystko dąży do prostoty, ale bez przesady. Umiar musi być.
freak78:
--- Cytat: Madzia w 15 Września 2011, 18:43:09 ---Może po prostu chodzi o to, że w dzisiejszych czasach wszystko dąży do prostoty, ale bez przesady. Umiar musi być.
--- Koniec cytatu ---
Prostota może być pod jednym warunkiem, jeśli metro wygląda jak z lat 80, nędzne kolorowe kafelki są do przyjęcia jeśli bedą miały wymagania sprzętowe takie jak miały programy w latach 80:):):) to by dobrze było:) na to przystanę, prostota i szybkość błyskawicy he he::) ale poważnie teraz: dobrze wygląda normalne aero plus wstążka w explorerze, bo przydaje się ona:) metro UI może nie być, poza tym zastanawiam się gdzie są w tym buildzie takie rzeczy jak profile użytkownika w rogu ekranu w aero, no i nie zauważyłem opcji "restart if required" w aktualizacjach automatycznych
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej