Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września
Madzia:
Tak.
miron:
--- Cytat: stratus84 w 07 Październik 2011, 19:11:29 ---Witam. Mam pytanie czy warto instalować tą kompilację systemu i czy w miarę stabilnie nada się do zwykłego domowego użytkowania? Zastanawiam się właśnie nad instalacją, metro oczywiście chcę wyłączyć za pomocą tego programu: http://www.askvg.com/windows-8-metro-ui-tweaker-disable-start-screen-explorer-ribbon-and-add-new-programs-to-start-screen/ (nie wiem czy działa). Jak działają np. takie programy jak: firefox, mozilla thunderbird, nowe GG, kaspersky 2010, aimp? Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Nie warto instalować. ;)
JerzyMarian:
Witam,
Dwa pytania, jeżeli pozwolicie:
1. Jak dodać do menu Start nowy "kafelek" - np. "windows media player"? Dodałem do taksbaru ale nie znalazłem sposobu aby to samo wykonać w Metro.
2. uruchomiłem IE_64 - nie chce uruchomić Javy. Jest jakiś sposób?
A poza tym Win 8 naprawdę chodzi dobrze. Nawet mój ulubiony program Quicken.
Ps. Ktoś zauważył, iż IE 10 przechodzi Acid3 100/100. IE 9 pod Win7 też to potrafi.
freak78:
Witam, w win8 również występuje błąd związany z wyciekiem do pamięci ram po wywołaniu chkdsk /r i litera partycji niesystemowej, jeśli dysk ma odpowiednio dużo danych to 4 giga ramu zapycha się szybko po wywołaniu tej komendy... Od czasu win7 Microsoft tego nie poprawił, jeśli win8 będzie na arm, i ktoś na telefonie z arm lub nawet niech będzie tablecie odpali chkdsk /r choćby dla jaj to zapcha/zamuli telefon / tableta...
kamiton:
--- Cytat: freak78 w 21 Październik 2011, 18:09:17 ---Witam, w win8 również występuje błąd związany z wyciekiem do pamięci ram po wywołaniu chkdsk /r i litera partycji niesystemowej, jeśli dysk ma odpowiednio dużo danych to 4 giga ramu zapycha się szybko po wywołaniu tej komendy... Od czasu win7 Microsoft tego nie poprawił, jeśli win8 będzie na arm, i ktoś na telefonie z arm lub nawet niech będzie tablecie odpali chkdsk /r choćby dla jaj to zapcha/zamuli telefon / tableta...
--- Koniec cytatu ---
no niestety koszt tego bedzie nam przypisany do konca kazdej nastepnej i ostatecznej dystrybucji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej