Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Problem z obrazem

<< < (4/14) > >>

Zbujc4:
To co ty go pod elektromagnes podłączałeś? :D

gothmori:
elektromagnes ma zupełnie inny wpływ na monitor... gdyby kolega podał  jego model... chociaz z drugiej strony monitor nie wygląda na stary... jesli pod innym systemem nie dzieje się coś podobnego to pewnie wina 7'na albo sterwów - w sumie to na jedno wychodzi... czasem podobne zachowanie daje uszkodzony kabel lub padająca karta ale skoro to dzieje się tylko na 7...
co do głośników w monitorze to bzdura! nie moga oddziaływać na monitor bo są weakranowane... chyba że kolega sam zmieniał ale gdyby tak było to obraz by mu się nie skopał tylko miałby tecze na monitorze... co do głośników to jeśli są to komputerowe głośniki to zapewne również sa wyekranowane (na99%)

miałem kiedyś starego CRT'ka IBM'a i udało mi się na nim ustawić nawet 1600 x 1024 tylko że strasznie słabo odświeżało... wątpię żeby to była wina monitora... musiałby być z czasów kamienia łupanego...

tbgkol:
No nie, ja zwiększyłem tą rozdzielczość tak, że obraz się "zapadł". Gdy kiedyś magnesy wziąłem pod ekran, to ekran do czasu zepsucia niego był wielokolorowy czyli: w niektórych miejscach fioletowy, gdzie niegdzie zielony. Ogólnie fany widok, tyle że ekran poszedł do piwnicy, gdzie go rozebrałem na części. ;)

TonyM:
możne mam odświeżenia za duże... ale sprawdzałem z 60hz i było to samo... rozdzielczość dałem na 1024x768 i też nic...

Normalnie mam 1280x1024, 85hz więc chyba normalnie :]

Hadron:
Hej, u mojego ziomka zainstalowałem Windows 7 7000 i problem jest dość podobny. Tylko, że tam dzieje się to przypadkowo i po odzyskaniu sprawności pojawia się dymek: "Sterownik monitora przestał działać" czy coś w tym stylu. Może być to po prostu niedopracowany sterownik z serii WDDM.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej