Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Problem z obrazem

<< < (3/14) > >>

ziebal:

--- Cytat: lukas_gab w 28 Styczeń 2009, 19:34:43 ---BTW. Jak by to była za duża rozdziałka lub odświeżanie t oby w ogóle obraz się nie pokazal a poprostu by czarny wisiał .

--- Koniec cytatu ---

Też tak myślę - z napisem "Out of mode" albo "Kaput" lub coś innego w tym stylu  ;)

TonyM:

--- Cytat: gregor_y w 28 Styczeń 2009, 19:30:19 ---
--- Cytat: TonyM w 28 Styczeń 2009, 19:08:32 ---Może wreszcie znajdzie się jakiś mądry człowiek i znajdzie przyczynę ?... ;D

--- Koniec cytatu ---

1.Pozbądz się głosników na wszelki wypadek...jesli masz jakies ładne możesz oddac potrzebującym  ;D
2.Sprawdz sterowniki od monitora i karty graficznej...
3.Odinstaluj W7 może nie współpracuje z twoim monitorem albo kartą...sprawdz na innym windowsie...
4.Kup nową karte graficzną albo monitor...możliwe że monitor zdycha...

Jeszcze jakies rady chcesz?:)

--- Koniec cytatu ---

1. Głośniki? Z jakiej paki jeżeli to się dzieje w określonych okolicznościach
2. Od monitora nie instalowałem nic, a karte 3 albo 4 razy przeinstalowywałem (178.14, beta 181.xx, beta 185,22 dla Visty 32bit)
3. Czytaj uważnie, przecież pisze, że na XP działa miód, malina... sprzeinstaluje W7 i może pomoże...
4. Nową kartę? GF7900GS nie jest taki stary :], co ty z tym monitorem...

---

Pewne dodatkowe fakty:
Windowsa instalowałem nie z płyty tylko z dysku tzn emulowałem deamonem i wszystko przebiegło ok... ale może to jest właśnie przyczyną?...

gregor_y:

--- Cytat: TonyM w 29 Styczeń 2009, 14:11:50 ---3. Czytaj uważnie, przecież pisze, że na XP działa miód, malina...
--- Koniec cytatu ---

Wracaj na XP i nie marudz wychodzi na to ze W7 jest problemem poczekaj na full albo lepsza bete :)

Zbujc4:

--- Cytat: ziebal w 28 Styczeń 2009, 19:50:51 ---Też tak myślę - z napisem "Out of mode" albo "Kaput" lub coś innego w tym stylu  ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie zawsze :) w niektórych CRT'kach wywala identyczny ekran jak u TonyM'a

Jeżeli wywala Ci w grach, wygaszaczach i tym podobnym sprawdź czy te gry aby na pewno nie mają jakiejś rozdzielczości ustawionej z którą twój kwadraciak sobie nie radzi. Zauważ że na XP może Ci obsługiwać rozdzielczości "duże" a na w7 już mogą sobie z tym nie radzić gdyż technologia idzie z każdym dniem w górę i porostu CRT'ki nie są już w standardach większych obsługiwane. Jednym z argumentów mojej wypowiedzi może być przykład gdzie (gdzieś na tym forum) był kłopot z odświeżaniem gdyż sterowniki miały tylko 60hz ;]

tbgkol:

--- Cytat: Zbujc4 w 31 Styczeń 2009, 08:45:25 ---
--- Cytat: ziebal w 28 Styczeń 2009, 19:50:51 ---Też tak myślę - z napisem "Out of mode" albo "Kaput" lub coś innego w tym stylu  ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie zawsze :) w niektórych CRT'kach wywala identyczny ekran jak u TonyM'a

--- Koniec cytatu ---

Nie zawsze... Oj, nie zawsze... Ja kiedyś tak skasowałem jeden monitor i nic się nie wyświetliło, ani żaden obraz, tylko obraz zaczął takjakby zaginać się do środka i taki odgłos pyknięcia, i po monitorze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej