Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)
umcs:
Po co wy się kłócicie? Jeden woli czystą a drugi żołądkową gorzką. i nie można mówić, że żołądkowej się pić nie da bo ktoś to może bardzo lubić a czysta może mu nie wchodzić w ogóle. Tak samo jest z Windows i Linux. A fanatycy (jak ktoś napisał) są po obu stronach, nawet czytając wypowiedzi w tym temacie, mamy tu kilku fanatyków Win.
Co do artykułu. Czy twórca Ubuntu nie mógł pochwalić Windowsa? Może zobaczył pozytywne strony 7? Czy jednak "Wielki Twórca" nie miał do tego prawa?
gregor_y:
--- Cytat: umcs w 28 Styczeń 2009, 16:52:05 ---Po co wy się kłócicie?
--- Koniec cytatu ---
Kłócicie? raczej wymiana faktów...Linux nie ma niczego a jego fani sami go zniszczyli za co im dziekujemy...
Ale zgoda nich ktos mi poda jedna zalete dla użytkownika jaką daje Linux a nie offeruje tego Windows albo Mac OS X...bo jak na razie dwa giganty Microsoft i Apple są jedynym słusznym wyborem...
gothmori:
systemy nixowe owszem nie dominują na desktopach ale poza nimi już zupełnie inaczej...
Co do obozów to dzielą się tylko i wyłącznie newbie... przykład to np. często pojawiający się tekst o tym że debian jest lepszy od ubuntu mimo że ubuntu bardzo mocno jest oparty o sid'a i łatwo sprowadzić go do etcha i to na dodatek bez żadnych konsekwencji i vice versa z etcha można zrobić np. interpida ;]
Dowodem jest chociażby moje distro... jest ono połączeniem pakietów, stable, experimental i unstable... sam sobie dobrałem pakiety i dzięki swobodnej kompozycji nie mam z niczym problemu i w pełni panuję nad tym co się dzieje w moim komputerze...
ktoś kto ma doświadczenie będzie wiedział że niezależnie od dystrybucji każdy linux ma ogromne możliwości konfiguracyjne dzięki swojej architekturze... to samo dotyczy solarisa i bsd... dowodem na np. sukces bsd jest choćby to że w dużej części mac os x jest oparty właśnie o ten system... bsd czesto również można spotkać często na serwerach, chociaż ja ostatnio częściej widuję debiana lub debianopochodne dystrybucje...
→scooby no własnie... to jest strona o windows 7 a ty poruszyłeś temat ubuntu i zacytowałeś bzdurę...
ziebal:
--- Cytat: gregor_y w 28 Styczeń 2009, 18:12:32 ---
Ale zgoda nich ktos mi poda jedna zalete dla użytkownika jaką daje Linux a nie offeruje tego Windows albo Mac OS X...
--- Koniec cytatu ---
Ok, Vyatta.
Nie ma czegoś takiego ani na Windows, ani na Mac OS X - przy czym lubie zarówno Windowsa (tak, do zastosowań serwerowych również (IIS 7 jest genialny, AD zresztą też) i lubie Maca - aktualnie mój "Primary" system...
gothmori:
--- Cytat: ziebal w 28 Styczeń 2009, 18:27:59 ---
--- Cytat: gregor_y w 28 Styczeń 2009, 18:12:32 ---
Ale zgoda nich ktos mi poda jedna zalete dla użytkownika jaką daje Linux a nie offeruje tego Windows albo Mac OS X...
--- Koniec cytatu ---
Ok, Vyatta.
--- Koniec cytatu ---
cofam to co napisałem o nieobiektywności :o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej