Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)
ziebal:
--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 00:42:45 ---
sam microsoft pisał windowsa 2000 w pingwinie ;]
--- Koniec cytatu ---
Widze, że to stwierdzenie jest bardzo podobnem do tego, że Microsoft używa freeBSD na serwerach...
PS. Niech twój kolega napisze w C i notatniku aplikacje z interfejsem podobnym do WPF z Windows...
Pozdrawiam i powodzenia...
sCooBy^:
--- Cytat: ziebal w 29 Styczeń 2009, 08:11:24 ---
--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 00:42:45 ---
sam microsoft pisał windowsa 2000 w pingwinie ;]
--- Koniec cytatu ---
Widze, że to stwierdzenie jest bardzo podobnem do tego, że Microsoft używa freeBSD na serwerach...
PS. Niech twój kolega napisze w C i notatniku aplikacje z interfejsem podobnym do WPF z Windows...
Pozdrawiam i powodzenia...
--- Koniec cytatu ---
Tu mała analiza wyciekniętej części kodu Windows 2000: http://www.kuro5hin.org/story/2004/2/15/71552/7795
Całkiem ciekawy artykuł ;)
gregor_y:
Widze że gothmori szaleje :) pewnie po posiłki zadzwoni :)
@sCooBy fajny artykuł to na pewno nie prima aprilis? ;D
@Mercor Mac OS X to klon Linuxa ale z fajnym X ;D <prowokacja>
sCooBy^:
--- Cytat: gregor_y w 29 Styczeń 2009, 11:33:04 ---@sCooBy fajny artykuł to na pewno nie prima aprilis? ;D
--- Koniec cytatu ---
Nie to nie prima aprilis.
Dodam że tzw. "uczciwi" opensourcowcy zerżnęli większą część tego kodu (do odbudowy API) do projektu ReactOS (a MS posądzają o zrzynanie kodu z linuxa - złodzieje jedne).
I to chyba na przekór Linuxiarzom udowodniono że w tej części kodu źródłowego nie ma ani linijki kodu z jakiegokolwiek linuxa ;)
gothmori:
→sCooBy^ to co podlinkowałeś to ja wygooglowałem wczoraj... to dasz ten link do torrenta?
→ziebal
"Widze, że to stwierdzenie jest bardzo podobnem do tego, że Microsoft używa freeBSD na serwerach.."
nie... raczej podobne do tego że microsoft miał przygotowaną kampanię reklamową na macach :)
"Niech twój kolega napisze w C i notatniku aplikacje z interfejsem podobnym do WPF z Windows..."
no gdyby miał użyc windowsowego notatnika to pewnie by się powiesił...
Bawiłem się trialem visual studio... i jakby nie patrzeć i tu trzeba pisać i tu (np. gedit)...
więc?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej