Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 Service Pack 1 w drugiej połowie lutego

<< < (3/3)

grzymek:

--- Cytat: pakierhakierxd w 12 Luty 2011, 21:57:39 ---Super było by :D
Zależy mi na tym by mieć zintegrowane sp1 przez microsoft:D
Bo muszę przeinstalować system W7 Home Premium 64 bit
Więc chcę 32 i 64 bit:D
a jeszcze muszę w netbooku zainstalować czysty system w7 starter 32 bit bo recovery to syf nawet po odinstalowaniu nie potrzebnego oprogramowania :P

--- Koniec cytatu ---

A jaka jest różnica jak sobie sam zintegrujesz orginalny (jeśli go masz) a microsoftu ?.

pakierhakierxd:
Mam oryginalne oemy Windows 7 Home Premium i Windows 7 Starter:)
O tyle różnica że wiem że to będzie na pewno działać nic nie zwali
i do tego nie będę musiał się bawić z robieniem 3 instalek:P
1x starter 32
1x home premium 32
1x home premium 64
A instalować sp1 przez plik instalacyjny po instalacji systemu lub przez wu mi się nie chce bo to dodatkowy czas zajmuje
w tym czasie zrobię dużo innych rzeczy np. coś zainstaluje;d
Zreszta od czasów xp mam takie coś że system lepiej działa jeśli zintegrowany z płytą niż gdyby odzielnie instalowane
nie wiem czy to prawda nadal ale ja nadal robię wg starych zasad:D

Madzia:

--- Cytat: pakierhakierxd w 12 Luty 2011, 22:30:02 ---Zreszta od czasów xp mam takie coś że system lepiej działa jeśli zintegrowany z płytą niż gdyby odzielnie instalowane

--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, tak było na XP. Jeśli SP został później doinstalowany, to system tak mulił, że szkoda gadać. Jak był zintegrowany z płytą, to po instalacji było OK.
Jednak na Win 7 nie ma różnicy.

grzymek:

--- Cytat: pakierhakierxd w 12 Luty 2011, 22:30:02 ---Mam oryginalne oemy Windows 7 Home Premium i Windows 7 Starter:)
O tyle różnica że wiem że to będzie na pewno działać nic nie zwali
i do tego nie będę musiał się bawić z robieniem 3 instalek:P
1x starter 32
1x home premium 32
1x home premium 64
A instalować sp1 przez plik instalacyjny po instalacji systemu lub przez wu mi się nie chce bo to dodatkowy czas zajmuje
w tym czasie zrobię dużo innych rzeczy np. coś zainstaluje;d
Zreszta od czasów xp mam takie coś że system lepiej działa jeśli zintegrowany z płytą niż gdyby odzielnie instalowane

--- Koniec cytatu ---

Nie mówię Ci że masz instalować sp1 ale go zintegrować na płytę z systemem.Jest do tego odpowiedni program.Trwa to ok.30 min.A co do wersji to usuwasz jeden pliczek i masz możliwość przy instalacji wyboru wersji.I na pewno wszystko będzie dobrze i nic Ci się nie zwali tak jak piszesz.Chyba że nie potrafisz tego robić.Dziwi mnie to że mając orginały czekasz na pirata.

pakierhakierxd:
Nie mówię Ci że masz instalować sp1 ale go zintegrować na płytę z systemem.Jest do tego odpowiedni program.Trwa to ok.30 min.A co do wersji to usuwasz jeden pliczek i masz możliwość przy instalacji wyboru wersji.I na pewno wszystko będzie dobrze i nic Ci się nie zwali tak jak piszesz.Chyba że nie potrafisz tego robić.Dziwi mnie to że mając orginały czekasz na pirata.

Windows 7 32 bit akurat mam oem ale pirata bo szkoda było kupić płytke 32 bit bo mam oryginalną tylko 64 bit

Wiem że usuwa się ei.cfg jak dobrze pamiętam bo to robiłem:D

A czy ten program to r7 lite ale on podobno chyba jest pod rc
ale w nim wybierasz edycję windows
myślałem że się nie da mieć wszystkich na płycie

Próbowałem zrobić dla testu ale chyba zaznaczyłem nie to co trzeba
bo zrobiłem tą samą płytkę co obraz ale z tylko 1 wersją:P
Ale to temu bo tam wybrałem obraz a potem miejsce zapisu od razu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej