Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 w sądzie

<< < (2/4) > >>

urban92:
Wynika z tego że robią jakieś wewnętrzne buildy (pre M2) :) Taka komisja antymonopolowa i tak wiele nie zdziała wbudowane w Windows proste aplikacje są dośc dużym ułatwieniem dla początkujących. W innym temacie napisałem, że gdyby nie było IE to trudno by było ściągnąc Firefoxa. To ode mnie zależy czego chcę używać. Żadna komisja tego nie zmieni.

michau:

--- Cytat: urban92 w 17 Marzec 2008, 23:42:14 ---W innym temacie napisałem, że gdyby nie było IE to trudno by było ściągnąc Firefoxa. To ode mnie zależy czego chcę używać. Żadna komisja tego nie zmieni.

--- Koniec cytatu ---

Święta racja, ale powinni dodawać możliwość usuwania niepotrzebnych komponentów bez instalowania Tweaków itp

Firefox zawsze jest na dysku :)

matrix0123456789:
Z tą faworyzacją swoich aplikacji to chyba jakiś żart. Te programy były pisane specjalnie do tego, by je dołączyć do systemu. I teraz jedynym produktem robionym na inne systemy niż Windows jest Office, jednakże jest on całkowicie osobnym produktem. I tak wielu narzeka że wiele rzeczy w Windowsie trzeba doinstalować, a oni się czepiaj.ą że i tak za duże jest razem z systemem. Niedługo będą kazać sprzedawać samo jądro systemu. Weście się może uczepcie Linuksa. Mi się wydaje że im tylko zależy na pieniądzach.

revanmj:
KE ma jakieś dziwne podejście kazali MS zrobić wersje Windowsa bez WMP i co? w żadnym sklepie tego nie widziałem tyle co w liście wersji na płycie. Poza tym Apple do Mac OS dołącza QuickTime, iTunes, Safari i jeszcze wiele innych i jakoś nikt nie narzeka, a już tym bardziej, jak zabraniają odpalać Mac OS na innych niż ich własnych komputerach, to jest dopiero monopol ... Moim zdaniem KE i inne po prostu się uwzięły na MS, a reszta ich nie wiele obchodzi.

lukasz21:
Zgadzam się że to trochę dziwne, że już chcą sprawdzać czy Microsoft łamie prawo jeśli jeszcze niewiele zrobili i już się ich czepiają, a poza tym trudno wymagać od MS żeby do swojego produktu dodawał aplikacje firm trzecich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej